Accidentul nuclear de la Cernobîl (26 aprilie 1986, ora 1:23 am BADT, 51°23′23″N 30°5′58″E) a fost cel mai grav accident din istoria folosirii energiei nucleare. Explozia a afectat unul dintre reactoarele centralei și a contaminat radioactiv zona înconjurătoare. Un nor de precipitații radioactive s-a îndreptat către zona de vest a fostei Uniuni Sovietice, Europei și către America de Nord. România a fost și ea afectată.

Cernobyl

Uranus pe Ascendentul din Săgetător indică caracterul ‘exploziv’ (sau mai degrabă ‘imploziv’ – Uranus este retrograd), ‘radioactiv’ și accidental al evenimentului, iar opoziția exactă dintre Soare și Pluton de pe axa Taur-Scorpion indică caracterul ‘nuclear’ al exploziei. În fapt Uranus aflat exact pe Ascendentul evenimentului indică natura acestuia: reactorul folosea uranium U-235 ca și combustibil, iar uraniumul este – așa cum și numele indică – un izotop radioactiv corelat cu simbolistica planetei Uranus.

Bombele atomice care au distrus Hiroshima și Nagasaki au fost aruncate la conjuncția Soarelui cu Pluto, marcând astfel începutul erei atomice, așa că opoziția Soarelui cu Pluto la momentul exploziei de la Chernobyl este un fel de ‘apogeu accidental’ (‘uranian’) al acestei ‘ere’ plutoniene, în sensul că forța de distrugere a energiei nucleare a fost atunci pe deplin (deși involuntar) demonstrată. Opoziția Soare-Pluto (pe axa Taur-Scorpion) semnifică neașteptata ‘distrugere a miezului’ (a ‘inimii’) reactorului.

Axa orizontală Ascendent-Descendent era în aliniere strânsă cu Centrul Galactic (care era poziționat la 26 Sa 40). Centrul Galactic amplifică efectele globale semnificate de oricare indicator aflat în conjuncție cu acesta.

Amprenta Lunii din Scorpion (‘reacție chimică’, ‘mutație’, ‘iradiere’, ‘moarte’, ‘descompunere’, ‘transformare’) aflată în al 12-lea semn în Rashicakra (secret de stat, impact major la nivelul maselor) este cât se poate de semnificativă. Împreună cu poziționarea guvernatorului Ascendentului în Pești, ea este indicativă și pentru încercarea de mușamalizare exercitată de guvernul sovietic. Saturn retrograd în al 12-lea locaș arată un sistem problematic, care funcționează diferit de modul în care a fost conceput și care are disfuncționalități cronice ce sunt greu de înțeles chiar și ulterior momentului accidentului.

Observăm că Axa Dragonului se suprapune peste Axa MC-IC care, la rândul ei este conjunctă cu opoziția Pluto-Soare. Alături de Uranus pe Ascendent, Rāhu aproape de Soare și de IC indică caracterul neașteptat al evenimentului și faptul că nu exista pregătirea necesară pentru a-i face față.

Trei dintre cei patru guvernatori ai unghiurilor horoscopului evenimentului (Jupiter, Venus și Marte) erau în domiciliu sau exaltare. Atât Jupiter, cât și Marte semnifică rezultatele finale; aceste poziționări semnifică faptul că, din fericire, rezultatele finale ale evenimentului au fost mai puțin distructive decât ar fi putut să fie! Aplicația Lunii la Venus – guvernatorul casei a 6-a și dispozitorul Soarelui – aflată în propriul semn indică găsirea unei soluții și stoparea / diminuarea efectelor negative (atât cât s-a mai putut).

Dar ce altceva mai este semnificativ în horoscopul exploziei?

Mercur (guvernatorul Descendentului și al Nonazecimalului) este conjunct cu Eris. Jupiter (guvernatorul Ascendentului) este cuadrat de Uranus și în opoziție cu Haumea. Venus (guvernatorul MC) este în cuadratură cu Makemake. Marte (guvernatorul IC) este conjunct cu Neptun. Haumea se află la punctul Nonazecimalului. Mijlocul Cerului este conjunct cu Pluto. Soarele este conjunct cu Sedna (orb de aprox. 3 grade) și cuadrat de Orcus. Luna este în cuadratură cu Makemake, Salacia și 2007 OR10 și în conjuncție cu Quaoar și Ixion.

Observăm așadar că toate unghiurile majore și guvernatorii acestora, Nonazecimalul, Anti-nonazecimalul și guvernatorii lor precum și ambele luminarii și dispozitorii acestora sunt aspectați de corpuri transneptuniene (planetozii din Centura Kuiper) – un indiciu pentru energiile ‘abisale’, greu de controlat și de înțeles, profund transformatoare (dar potențial distructive) care au fost angrenate în explozia de la Chernobyl. La data accidentului aceste corpuri nu fuseseră încă descoperite, deci energiile pe care le reprezintă și semnificațiile lor nu începuseră încă să fie integrate în conștiința globală.

Din studiile mele – și așa cum și harta evenimentului indică – persoanele născute (anterior accidentului) în zilele aflate la limita dintre Berbec și Taur, la finalul Balanței, la începutul și la sfârșitul Scorpionului și al Săgetătorului par să fi fost mai expuse efectelor radiațiilor. Persoanele la care Luna se afla – la naștere – în aceste intervale zodiacale par să fi fost și ele mai expuse (cel puțin așa au declarat câteva persoane ale căror astrograme am avut ocazia să le studiez).