Filmul The Blind Side ne spune povestea lui Michael Oher (Big Mike), un băiat de culoare, cu o copilărie foarte grea, care a ajuns unul dintre cei mai mediatizați atleți din fotbalul american.

Neglijat de părinți, frate a încă 11 copii, trecut prin mai multe centre de plasament și lăsat adesea pe drumuri, el a fost adoptat de o familie bogată și orientat, treptat, către o carieră profesionistă în fotbal. 

Instinctul de protecție este motivația esențială a lui Big Mike; el are impulsul de a-i proteja pe cei de care se simte foarte apropiat. În fotbal joacă ca tackle, poziție din care poate proteja ‘unghiul mort’ (the blinde side) al quarterback-ului și face asta foarte bine mai ales când conștientizează că echipa în care joacă este o familie pentru el. O astrogramă cu un accent puternic de tip Lună-Saturn amprentează, de regulă, din punct de vedere astrologic, o astfel de dominantă psihologică, dar, pentru ca ea să fie orientată către ceilalți, semnele de aer trebuie să fie și ele bine dinamizate. La nașterea sa, Michael Oher avea opoziție partilă între Soare și Saturn, trigon partil între Lună și Soare și Luna în semn saturnian (Vărsătorul). În plus, Nodul Lunar Sud era în Balanță și Venus, regentul Nodului Sud, în Rac – o combinație indicativă pentru tendința lui instinctivă (moștenită karmic) de a a se orienta către cei apropiați (persoanele de care depinde și care depind de el) prin crearea unei ‘carapace protectoare’ (proiecția în afară, către ceilalți, a propriei sale ‘carapace’ în care se ascunde și în care evadează). Soarele, Luna și Mercur sunt în semne de aer, indicând capacitatea lui de a ‘umaniza’ acest instinct profund și de a-l transforma în motivația necesară pentru atingerea unui interes de grup (ex: reușita în sportul de echipă). 

Sandra Bullock (premiată pentru rolul din acest film) o interpretează pe Leigh Anne Tuohy, mama adoptivă a lui Michael Oher. Tiparul astrologic întruchipat de Bullock este foarte ușor de recunoscut: personajul ei este femeia foarte puternică, strălucitoare, cu o voință de fier – una dintre ipostazele zodiei Leului – , care-și impune mai mereu punctul de vedere și caută să domine circumstanțele. Ambele femei (atât Leigh Anne Tuohy, cât și Sandra Bullock) au Soarele în Zodia Leului, indicând cât se poate de clar concordanța între cele trei semnături astrologice (personaj – actor – persoană reală).