-1.7 C
Londra
joi, 30 noiembrie, 2023

Termenii și condițiile de desfășurare a consultațiilor astrologice

Înainte de a comanda o astrogramă natală, citește termenii, condițiile și explicațiile de mai jos. Plasarea comenzii va constitui acceptul tacit al acestora.

Variante de consultație

Î: Cui se adresează astrograma natală? Dar cea previzională?

R: Astrograma natală este ideală pentru nou-născuți, copii, tineri, dar poate fi realizată și pentru adulții de orice vârstă care vor să obțină o înțelegere mai profundă a personalității lor, a experiențele deja avute, a rolului lor în lume, a lecțiilor de viață pe care le (mai) au de integrat. Pe de altă parte, consultația previzională este cea mai răspândită formă de consultație astrologică și se adresează oricărei persoane care vrea să pătrundă cât mai bine semnificația și implicațiile unei situații prezente sau viitoare.

Î: Care este deosebirea dintre astrograma natală și interpretarea previzională?

R: Astrograma previzională este și ea tot ‘natală’ (ea are ca bază horoscopul natal), astrograma natală este și ea ‘previzională’ pentru că presupune pre-vizionarea vieții (prezente și viitoare a) nativului. Totuși, în limbaj convențional se face o diferențiere între consultația care abordează liniile majore ale destinului simbolizat de harta natală (numită consultație / interpretare natală) și cea care aprofundează și detaliază interpretările previzionale legate de un anumit interval de timp din viitor (numită consultație / interpretare previzională).

Î: Ce rol au celelalte variante de interpretări astrologice?

R: Celelalte interpretări sunt analize specializate care vizează un anumit sector de viață:

-relația cu o altă persoană (astrograma relațională / sinastria);

-relația cu propria ta masculinitate / feminitate (astrograma bărbatului / astrograma femeii);

-sectorul profesional (astrograma vocațională);

-copilul și relația ta cu el (astrograma copilului / familială).

Î: La ce e bună consultația BaZi?

R: Diagrama BaZi dezvăluie aspecte ale vieții tale care nu sunt disponibile într-un horoscop obișnuit, potrivit metodelor metafizicii chineze.

Analiza preliminară

Î: De ce este nevoie de o analiză preliminară? 

R: Dacă doar metodele divinatorii sunt folosite sau dacă astrologia este abordată într-un mod superficial, atunci nu este nevoie de nici o pregătire, dar dacă consultantul dorește să facă o evaluare cât mai precisă și să aplice în mod integrat și responsabil metoda astrologiei nu există nici o variantă de a face asta în timpul consultației fără a pierde din vedere informații esențiale și fără a consuma inutil timpul clientului. Ședința propriu-zisă ar trebui să fie orientată doar către oferirea explicațiilor pe care clientul le așteaptă și nu către aplicarea metodelor folosite în interpretare. Este puțin probabil ca un astrolog- fie el chiar foarte intuitiv – să poată surprinde întotdeauna complexitatea unei analize previzionale fără să-și dea timp necesar pentru a aplica în mod sistematic metodele astrologiei în scopul coroborării intuiției sale.

Este nevoie de o perioadă de meditație asupra întrebării și asupra modului cel mai corect de a aplica sistemele de lucru, de timp pentru calcule matematice, de cumpanire a diverșilor factori implicați în analiză, de extragere a posibilităților, înțelesurilor și răspunsurilor, iar aceasta nu se poate face decât rareori în timpul ședinței propriu-zise.

Modul de desfășurare și abordare a intrepretării astrogramei natale

Î: Cum se desfășoară ședința live și ce durată are?

R: Ședința astrologică telefonică (live) are o durată de

90 minute în cazul astrogramei natale a copilului, a hărții natale extinse (dinamica familială) și a astrogramei de cuplu;

-60 minute în cazul consultației natale standard;

-45 minute în cazul astrogramei masculinității / feminității, a analizei vocaționale, a celei de compatibilitate cu o altă persoană și a analizei previzionale a anului (revoluția solară) 

-30 minute în cazul analizelor previzionale standard (axate pe situații mai specifice sau pe un domeniu particular de viață);

-15 minute în cazul analizelor decizionale sau a celor axate pe întrebări foarte specifice.

Avantajul aici este evident: mă poți întrerupe, poți să-mi adresezi întrebări și să primești pe loc răspunsurile, iar eu pot avea un feedback instantaneu care mă poate ajuta să-mi nuanțez sau să-mi adaptez interpretarea în raport cu lucrurile care te interesează mai mult. Dacă cumva nu reușesc să mă încadrez cu explicațiile în intervalul standard alocat, și nu am reușit să acopăr suficient toate temele astrogramei, vom relua discuția la un moment ulterior stabilit de comun acord (fără nici o obligație financiară suplimentară din partea ta). Poți înregistra ședința pentru a o reasculta la un alt moment în viitor. Ulterior consultației răspund oricând la orice întrebare care apare ca urmare a acesteia.

Notă importantă: varianta on-line (live) este cel mai bun mod de a realiza orice consultație (de orice fel), din păcate nu sunt întotdeauna disponibil pentru consultații în direct. Vor exista momente în care, din diferite motive, nu voi putea realiza consultații în direct și atunci opțiunea de ‘convorbire telefonică’ nu va putea fi selectată, de aceea va trebui să alegi una dintre celelalte două variante (scrisă sau înregistrare audio).

Î: În ce constă interpretarea scrisă? Este cumva generată automat de computer?

R: Interpretările sunt întocmite de mine cu cea mai mare atenție; ele nu sunt generate computerizat, ci îți sunt dedicate în totalitate numai și numai ție. Interpretările astrologice scrise sunt urmate de răspunsuri la întrebările tale (prin email, audio sau telefonic). Avantajul interpretării scrise este că o poți avea permanent la îndemână și poți accesa mai ușor conținutul ei; probabil este forma în care reușesc să comunic cel mai bine semnificațiile astrologice și în care îmi dau libertatea să nuanțez mai bine interpretările…Dezavantajul (atât pentru mine, cât și pentru client) poate fi în faptul că feedback-ul nu apare simultan cu realizarea interpretării (uneori însă această neimplicare poate fi considerată un avantaj, pentru că elimină mare parte din sugestiile exterioare; de asemenea poate fi surprinzător să constați cât de multe lucruri foarte profunde poți afla despre tine doar în baza datelor de naștere furnizate). După ce citești interpretarea, ai însă mai mult timp să te gândești la temele abordate și la întrebările pe care vrei să le adresezi, iar eu voi fi foarte disponibil să-ți răspund ulterior.

Î: Ce trebuie să știu despre varianta cu înregistrare audio?

R: Durata unei consultații audio este aceeași ca în cazul ședinței în direct. Toate analizele sunt urmate de follow-up (întrebări și răspunsuri suplimentare sau de clarificare) audio sau în scris. Implicațiile sunt similare cu cele de la varianta de interpretare scrisă.

Î: Realizezi și ședințe față-în-față?

R: Mi-ar plăcea să te întâlnesc, dar locația în care mă aflu nu-mi permite acest lucru. Îmi pare rău. Nu realizez nici consultații video, pentru că le consider o distracție de la ceea ce am de făcut în timpul consultației.

Î: Îmi vei povesti tot ce știi despre mine?

R: Îți voi spune elementele esențiale (dar voi dezvolta anumite subiecte și voi insista pe elementele mai delicate doar dacă am acordul tău, doar în limita timpului disponibil și doar și dacă mi se pare etic și oportun să fac asta). În trecut cele mai multe dintre ședințele mele de astrologie natală aveau o durată cuprinsă între 3 și 6 ore, iar cele previzionale erau de circa 1,5 ore (fără a socoti timpul necesar preparării hărților astrologice și meditației asupra acestora), iar analizele rezultate erau foarte complexe și amănunțite. Harta natală are atât de multe implicații încât zile întregi nu ajung pentru a le cuprinde în detaliu.

Totuși am decis să-mi folosesc timpul mai eficient și să dau posibilitatea mai multor oameni să aibă acces la consultații. Așa că, prin astrograma natală, surprind, temele fundamentale, esențiale ale karma-ei clientului (și o fac suficient de amănunțit), iar dacă dorești aprofundarea temelor prezentate, te poți înscrie la o consultație ulterioară axată pe tema specifică care te interesează sau la o serie de astro-coaching. Interpretarea va fi foarte ‘densă’, concepută ca un proces menit să te trezească la realitatea cauzelor profunde care-ți fundamentează viața. Va fi nevoie ca, ulterior consultației (în special a celei natale), să-ți acorzi mult timp pentru a pătrunde și procesa toate implicațiile și semnificațiile lucrurilor pe care ți le voi spune.

Confidențialitate

Î: Sunt datele mele personale în siguranță la tine?

R: Informațiile tale personale sunt în perfectă siguranță la mine. Numele și prenumele, datele tale de naștere și de identificare, datele de naștere ale părinților și copiilor, adresa ta de email, numărul tău de telefon, eventualele documente de identitate și fotografii pe care mi le trimiți, interpretările pe care le fac și toate informațiile suplimentare pe care mi le comunici în timpul consultației sau ulterior acesteia sunt strict confidențiale  și nu le dezvălui nimănui și sub nici o formă.

Uneori, în scopuri strict didactice, la cursurile mele sau pe blog folosesc diagramele / hărțile astrologice ale unor clienți pentru a explica anumite tehnici sau semnificații astrologice, dar de fiecare dată o fac fără a dezvălui numele, data nașterii și localitatea nașterii și pozițiile exacte ale planetelor și indicatorilor astrologici, deci respect confidențialitatea relației cu tine. (Dacă această posibilitate îți provoacă vreun disconfort, poți să-mi soliciți în mod expres să nu folosesc niciodată diagrama care corespunde nașterii tale în vreo prezentare, și mă voi conforma cererii tale).

Î: La ce e bună fotografia suplimentară?

R: Fotografia poate fi de un imens ajutor pentru mine atât în rectificarea astrogramei tale, cât și în evaluarea trecutului karmic.

Rectificare

Î: Ce este rectificarea astrogramei și când anume este ea necesară? Rectificarea astrologică a astrogramei unei persoane este o operațiune prin care o marjă foarte mare de incertitudine cu privire la ora (și chiar ziua, luna sau anul) de naștere este redusă la un interval foarte mic în care se consideră că nașterea ar fi avut loc. Altfel spus, este intervalul minim de timp în care, din perspectiva astrologului, probabilitatea nașterii persoanei respective este maximă.  Dacă ora de naștere este incertă, corectitudinea interpretării devine problematică. Chiar și 10 minute în plus sau în minus pot să schimbe fundamental semnificația anumitor indicatori din horoscop (chiar dacă, de regulă, o astfel de marjă de eroare poate fi considerată ca acceptabilă). Din pacate rareori ora de naștere este cunoscută cu mare precizie, și asta chiar și atunci când clientul se află în posesia certificatului medical în care este înscrisă. Puțini oameni sunt conștienți de importanța momentului exact al nașterii în evaluarea destinului și nu există instruire în acest sens.

În plus, mama și restul membrilor familiei aveau, cu siguranță, alte lucruri pe cap în acele momente și este puțin probabil ca ei să rețină ora exactă; de regulă ei rețin doar o aproximare a acestui moment. Nașterea este un proces și nu un moment, iar în cadrul acestui proces doar momentul exact în care copilul respiră independent de mamă pentru prima oară este valid din punct de vedere astrologic. De cele mai multe ori există o întârziere și/sau o aproximare pe care asistenta sau medicul care înscriu aceste date le realizează. De aceea, în situațiile de acest gen, nu-mi pot asuma întreaga responsabilitate pentru interpretările mele fără o rectificare prealabilă, pentru că nu am siguranța orei de naștere chiar și atunci când clientul pare a fi sigur de aceasta. Desigur, gradul 0 (sau 30) al unui semn zodiacal este la fel de bun ca oricare altul (deși mult mai delicat!) și există mari șanse ca el să fie corect, dar este bine ca asta să fie o certitudine și nu o speculație! Există astrologi care nu țin seama de acest aspect (sau care nici măcar nu întreabă clientul care este marja de eroare la ora sa de naștere), dar acest mod de lucru este neprofesional.

De fapt o astfel de rectificare ar trebui realizată în fiecare situație (deci în cazul fiecărui client), totuși cazul apropierii unui semnificant astrologic de cuspidă este mai delicat și mai poblematic pentru că are implicații mult mai mari în interpretarea întregii hărți astrologice, de aceea necesită o atenție specială. De regulă, în aceste cazuri, rectificarea nu este atât de dificilă ca în cazul în care există o marjă amplă de eroare la ora de naștere, dar mai sunt și excepții. În teorie fiecare astrogramă natală ar trebui rectificată, însă în practică o marjă de eroare de 10-15 minute poate fi considerată – în cele mai multe situații – acceptabilă pentru interpretarea inițială a astrogramei natale.

Î: Ce presupune operațiunea de rectificare astrologică a orei de naștere?

R: Informațiile suplimentare legate de proveniența informației legate de ora de naștere (certificatul de naștere de la spital, memoria mamei, a tatălui sau a rudelor, jurnale sau diverse înscrisuri, estimări sau aproximări etc), marja de (in)certitudine, și indiciile diverse care pot ajuta la clarificare ei sunt absolut necesare. Toate rubricile din formularul de comandă în care solicit informații suplimentare despre momentul nașterii trebuie completate întocmai. Uneori o fotografie pe care mi-ai trimis-o în prealabil poate fi de mare ajutor pentru a clarifica mai bine intervalul nașterii.

Dacă intervalul de incertitudine este mai mare se face o operațiune completă de rectificare care poate fi foarte laborioasă și greoaie (și uneori speculativă) și presupune informații suplimentare din partea clientului (de regulă, câteva date precise pentru evenimente importante din istoria sa personală, răspunsuri la anumite întrebări specifice pe care astrologul le adresează anume pentru a determina poziția indicatorilor astrologici în raport cu cuspidele / unghiurile principale ale astrogramei).

Rectificarea unui horoscop se poate dovedi însă o muncă foarte anevoioasă pentru care am prea puțin timp la dispoziție, de aceea operațiunea de rectificare astrologică se realizează suplimentar – cu acordul clientului și în colaborare cu acesta – și se tarifează separat. Taxa este direct proporțională cu următorii factori: mărimea marjei de eroare temporală aferentă orei nașterii, gradul de apropiere a Ascendentului / Meridianului de începutul unui semn zodiacal și gradul de apropiere a Soarelui sau Lunii de cuspida unui semn (deși mai pot fi și alți factori implicați).

Îmi rezerv însă și dreptul de a respinge din start solicitările în care ora de naștere este incertă, mai ales în perioadele când sunt foarte ocupat și nu am timp pentru a realiza rectificări. Pentru a preveni astfel de situații confuze și complexe, îți recomand ca, anterior completării formularului de comandă, să faci o cercetare amănunțită asupra validității orei (minutului) nașterii tale, abordând mai multe surse posibile (mai multe persoane care au fost prezente atunci, arhivele spitalului, înscrisurile și jurnalele familiei etc). În cazul astrogramelor natale (inclusiv astrograma masculinității / feminității) sau relaționale există și varianta de a începe consultația în baza unei ore aproximative (dar probabile!) și a ajusta ora de naștere (și interpretarea) pe parcurs, în funcție de feed-back-ul primit de la tine.

Comandă, plată și livrare

Î: La cât timp de la plasarea ei este comanda onorată? În ce situații refuzi onorarea comenzii?

R: După plasarea comenzii de către tine, evaluez datele trimise de tine și îți transmit data la care ea va fi onorată. În funcție de numărul și amploarea solicitărilor pe care le am de onorat și în funcție de restul activităților în care urmează să fiu implicat (training-uri, seminare etc), termenul de onorare a comenzii poate varia între 3 și 10 zile. Pentru că realizarea astrogramei natale este o operațiune foarte laborioasă și presupune mai multă muncă, consultațiile astrologice previzionale – care, de regulă, sunt focusate pe probleme mai specifice și / sau mai urgente – au prioritate în fața interpretărilor natale.

Sunt însă situații (destul de rare) în care refuz din start să realizez interpretarea solicitată, iar motivul principal pentru aceasta este, de regulă, incertitudinea datelor de naștere. O marjă prea mare de incertitudine anulează certitudinea astrologului cu privire la interpretarea făcută. În această situație, așa cum am arătat deja, este necesară rectificarea astrologică, operațiune care poate presupune un tarif suplimentar și pentru care nu întotdeauna am disponibilitate. Aș putea de asemenea, să-ți propun să amânăm consultația până la momentul la care afli informații mai exacte.

Î: Când și în ce fel plătesc consultația?

R: Prețul astrogramei natale trebuie plătit cu minimum 72 de ore (3 zile) înainte de momentul stabilit pentru livrarea acesteia, asta pentru că partea esențială a muncii mele de preparare / calcul a hărților astrologice, aplicare a tehnicilor, evaluare astrologică, meditație asupra simbolurilor și configurațiilor, luare de notițe și / sau înregistare audio se desfășoară în acest interval. (în situațiile în care, din motive de urgență, consultația este programată la un interval mai mic de 3 zile, plata va trebui realizată imediat după confirmarea comenzii). Întârzierea în efectuarea plății poate constitui un motiv pentru a amâna consultația.

Plata se face prin transfer bancar în contul indicat de mine, prin Revolut sau prin Paypal (opțiunea de a plăti prin card bancar va fi disponibilă în curând pe site). Pentru o plată prin Paypal va trebui să adaugi un comision suplimentar de 4,5% din valoarea consultației la tariful acesteia. Va trebui să indici încă de la început prin ce metodă vrei să achiți consultația, astfel încât să-ți pot comunica exact toate datele necesare efectuării plății.

Î: În ce condiții pot beneficia de restituire în cazul în care anulez comanda?

R: Dacă, după efectuarea plății, te decizi că nu mai dorești consultația poți beneficia de restituire după cum urmează:

-100% din prețul consultației dacă soliciți anularea comenzii deja achitate cu peste 72 ore înainte de momentul stabilit de comun acord pentru consultație;

-75% dacă soliciți anularea comenzii cu 48 până la 72 ore înainte de consultație;

-50% dacă soliciți anularea comenzii cu 24 până la 48 ore înainte de consultație;

-25% dacă soliciți anularea comenzii cu maximum 24 de ore înainte de consultație.

Aceste situații pot fi însă discutate în particular, de la caz la caz. Dacă, până la momentul solicitării tale de anulare a comenzii nu am făcut încă un efort semnificativ și dacă nu am consumat un timp important în scopul interpretării astrogramei tale, îți voi returna integral suma achitată.

Responsabilitate

Î: Cât de mare certitudine ai tu în privința interpretărilor pe care le faci?

R: Foarte mare! Am o mare experiență în astrologie, o foarte bună intuiție și capacitatea de a înțelege și descifra simbolurile astrologice, puterea de a trece dincolo de aparențe, obișnuința de a corela holistic informațiile pe care le obțin din astrogramă folosind în paralel mai multe sisteme de interpretare pentru verificare încrucișată. Există, desigur, un nivel al interpretării care – invariabil – este mai abstract și mai greu (sau chiar imposibil) de verificat de client, pentru că are de-a face cu semnificațiile spirituale, subtile, pe care eu le atribui indicatorilor astrologici. De exemplu, interpretarea astrologică a trecutului karmic este – în general – mai degrabă intuitivă decât logică (și poate fi speculativă), de aceea mă străduiesc să o mențin la un nivel general și esențializat, dezvoltând-o doar atât cât îmi permite propria mea putere de clarviziune și de pătrundere intuitivă în substratul karmic ce corespunde situației analizate. Deci n-o să auzi de la mine că în viața anterioară ai fost regina Cleopatra sau Mata Hari sau Ginghis Han sau Napoleon, sau că faptul că ai dureri mari de burtă arată că în viața anterioară ai fost un samurai care și-a făcut hara-kiri (așa cum ai putea să auzi de la mulți astrologi)… eu interpretez doar substratul cel mai probabil de dorințe, tendințe, atitudini, acțiuni și motivații care au favorizat dezvoltarea semințelor karmice actuale.

Î: Cât de verificate sunt sistemele și metodele pe care le folosești?

R: Din păcate, deși este cea mai veche știință din lume (și disciplina care a stat inițial la baza dezvoltării tuturor științelor), astrologia este actualmente considerată o pseudo-știință. Marginalizată de Biserică, iar apoi rejectată total de abordarea științifică mecanicistă, ea nu a putut să se dezvolte suficient, baza ei teoretică rămânând încă ancorată la un model antic de înțelegere (cu câteva ajustări actuale). Sistemele și metodele pe care le folosesc nu sunt atestate științific, dar au fost testate și verificate prin mai mult de 2,5 milenii de observații și aplicații practice ale câtorva dintre cele mai strălucite minți pe care Umanitatea le-a avut (iar eu le-am verificat temeinic de-a lungul unei practici îndelungate și prin studii aprofundate).

Uneori, pe parcursul analizei, folosesc și metode divinatorii ca ajutor în interpretare (sau folosesc astrologia în mod ‘divinatoriu’!). ‘Divinația’ implică aici un proces de sincronizare și corelare a minții celui care întreabă și a întrebării acestuia cu o anumită ordine care rezultă în elementele care compun sistemul divinatoriu ales (ordine care- dacă sistemul este corect folosit – reflectă chiar ceea ce este inconștient sau ”ascuns” cu privire la situația în cauză), dar analiza este realizată în conformitate cu principii logice de analiză. Este o artă care ține de experiență, intuiție, logică și competență, în nici un caz nu implică ‘a da cu presupusul’. În plus, în nici un proces de cunoaștere sau interpretare nu putem separa cu adevărat inspirația și intuiția superioară de analiza rațională (și nici nu este bine să o facem), iar metodele divinatorii nu sunt folosite neapărat pentru a da un verdict legat de viitor, ci pentru a pătrunde mai bine înțelesul și posibilele ramificații viitoare ale situației prezente!

Î: Îți asumi vreo responsabilitate pentru eventualele erori de interpretare?

R: Viața și natura umană sunt foarte complexe și sunt foarte conștient de imensa responsabilitate pe care o am în interacțiunea cu o altă persoană. În orice analiză de acest tip, există lucruri de care sunt foarte sigur și există lucruri de care sunt mai puțin sigur sau pe care nu sunt capabil să le cunosc sau să le înțeleg. Caut să păstrez interpretarea în limitele a ceea ce înțeleg, să nu speculez pe marginea indiciilor și – acolo unde este cazul – să precizez din start limitele analizei, ale înțelegerii mele și sistemelor de analiză pe care le folosesc. De foarte multe ori nu spun direct anumite lucruri pe care le înțeleg despre viața cuiva, chiar și atunci când probabilitatea ca ele să se petreacă este foarte mare; caut moduri mai subtile de a comunica aceste lucruri clientului. De aceea, în cazul unei întrebări prea grele, a unei analize inițiale dificile, a unor concluzii incerte sau a dificultății de a mă pronunța în problema esențială pentru care am fost consultat, solicitarea de programare la consultație este refuzată din start (necesitatea de a discerne între ceea ce poate și nu poate fi precizat în interpretare este chiar scopul realizării analizei inițiale care precede programarea la consultație).

Cu toate acestea este posibil să mai fac greșeli și, pentru acestea, caut să-mi asum responsabilitatea în măsura în care îmi stă în puteri. De aceea taxa aferentă consultației se returnează ulterior (la solicitarea clientului) în cazul în care concluziile mele se dovedesc eronate, faptele demonstrând o altă direcție de desfășurare a evenimentelor decât cea previzionată. Aceasta se aplică doar în cazul analizelor previzionale, deci a răspunsurilor la întrebări foarte concrete cu privire la situații din viitor de a căror previzionare corectă depind deciziile clientului. Costul consultației se returnează în baza unei explicații oferite telefonic (în contul bancar din care s-a făcut viramentul).

Disclaimer

Nu diagnostichez boli, nu ofer sfaturi medicale / psihiatrice, nu tratez clienți. Realizez o evaluare foarte amănunțită a personalității tale, dar, deși prin astrologia pe care o practic se pot identifica existența unor situații problematice de natură psihologică sau medicală, toate interpretările mele au la bază perspectiva psihologiei astrologice clasice și moderne și nu perspectiva științelor medicale moderne. Deși există o terminologie pe alocuri comună cu psihologia modernă, diferențele de abordare sunt mari (iar în ceea ce privește terminologia medicală modernă, încerc să nu o folosesc deloc). Dacă știi că ai o problemă care trebuie tratată, te rog să te adresezi unui terapeut / cadru medical autorizat (iar dacă în astrogramă se văd indicii că ai putea să ai o astfel de problemă, te voi îndruma chiar eu către un specialist autorizat legal să diagnosticheze și să intervină).

Nu ofer consultanță juridică sau fiscală. Dacă ai o problemă juridică sau fiscală, o putem discuta previzional, dar te rog să te adresezi unui specialist pentru chestiunile care țin de aplicarea legii.

error: