Astrologia indiana are 6 ramuri : 

1. Gola
 – știința astronomiei. Are același principii și obiective ca astronomia modernă, cu care, în prezent, tinde să se identifice.

2. Gaṇita – știința matematicii. Cuprinde partea matematică necesară calculării hărții natale și diferitelor perioade planetare.

3. Jātaka – astrologia natală. Este știința interpretării horoscopului natal și implică descifrarea potențialului nativului, a karmei acestuia în diferitele domenii de viață și a puterii cu care acea karmă se manifestă, a principalelor schimbări din viața nativului și a momentelor în care aceste schimbări se vor produce.

4. Prashna – astrologia orara. Presupune interpretarea horoscopului generat pentru momentul particular în care o anumită întrebare este adresată astrologului, în scopul de a afla răspunsul la acea întrebare. Momentul în care o întrebare este adresată conține și răspunsul la această intrebare, asta pentru că tendința energetică care corespunde intenției cu care întrebarea a fost adresată conține, în germene, atât desfășurarea, cât și finalul său și este simbolizată în horoscopul acelui moment. Are la bază principiul sincronicității.

5. Muhūrta – astrologia electiva. Este utilă pentru găsirea celui mai bun moment pentru desfășurarea unei acțiuni specifice. Este astrologia care integrează mai bine individul în ritmurile naturale ale vieții prin valorificarea momentelor favorabile pentru acțiune (karma) și prin abținerea de la acțiune în momentele în care ritmurile cosmice nu sunt în armonie cu natura activității sau a rezultatului dorit de nativ. Este astrologia prin care potențialul conținut în nașterea individului și potențialul existent într-un anumit moment pot fi valorificate la maxim prin ”voința liberă” a individului (adică prin ceea ce numim ”liberul arbitru”). Aici principiul este acela că momentul începerii oricărei acțiuni este esențial în determinarea rezultatului acesteia. 

6. Saṁhita – este astrologia colectivităților, a țărilor și regiunilor etc. (se mai numește astrologie mondială). Cuprinde și astro-meteorologia. Se bazează pe marile cicluri planetare și pe semnificația pe care aceste planete o au în raport cu evenimentele și tendințele colective majore (războaie, schimbări sociale sau politice, calamități, trenduri culturale sau artistice, declin și ascensiune economică, invenții științifice etc).