Încă de când am văzut-o prima dată pe Jelena Ostapenko jucând (în finala cu Simona Halep din iunie 2017 de la Roland Garros) mi-am spus:

Fata asta are ceva din agresivitatea unui pitbull… precis că are Marte sau Soarele conjunct cu Rāhu!

Acea dorință mereu flămândă de a realiza fiecare punct, ambiția și dorința de a câștiga, tot acel neastâmpăr cu care aborda fiecare fază a jocului, graba cu care cerea mingile de la copiii de mingi pentru a servi cât mai repede, nervozitatea ei – toate îmi dădeau această impresie de ‘lăcomie’ și ‘poftă’ specifică Nodului Lunar Nord. Poftă de victorie, dorința de a ajunge în față, de a fi prima, lăcomia de ‘mușca’ o bucată cât mai mare din șansa care i se oferă… (Mai târziu, mi-au sărit în ochi alte articole în care Ostapenko era asemănată cu un pitbull, ceea ce mi-a confirmat că nu doar eu aveam impresia asta…).

Și, întradevăr, Ostapenko are Marte în conjuncție cu Rāhu. Iar Soarele este în cuadratură cu ele. Configurația simbolizează dorința ei uriașă de a câștiga. Și nimic de spus, Jelena este o învingătoare: puține fete de 21 de ani se pot mândri cu faptul că au acumulat deja mai mult de 7 milioane de dolari în cont prin puterile proprii… nu mai vorbesc de titlul ei de Grand Slam câștigat în dauna Simonei Halep…

Nu vreau să spun aici că această configurație pomenită mai sus este cea care reflectă întregul ei succes (faptul că ora de naștere nu este cunoscută public, face dificilă o analiză detaliată a horoscopului ei natal). Dar, în opinia mea, conjuncția Marte – Nodul Lunar Nord îi semnează cât se poate de bine din punct de vedere astrologic atitudinea ei plină de ambiție și nerăbdare, dorința ei imensă de a câștiga și pe agresivitatea ei în joc. Mai mult, Uranus aspectează punctul median al configurației Soare – Marte / Rāhu, ceea ce face ca analogia cu pitbull-ul să fie și mai relevantă: Uranus aduce un plus de neastâmpăr și irascibilitate.

Astrograma Jelenei Ostapenko, 8 iunie 1997 Riga, Letonia

Credit imagine:si.robi [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons