Luna Nouă din 28 octombrie 2019 (ora 5:38 a.m. EET) are loc în Scorpion și este în opoziție partilă cu Uranus din Taur. Axa formată de capetele opoziției cade în punctul median dintre Marte și Venus, guvernatorii celor două zodii, iar semnificația acestei configurații este foarte interesantă și complexă. Pentru întreaga lună lunară care urmează (deci pentru următoarele 29,5 zile), această configurație va reflecta în mod semnificativ sectoarele de viață care corespund axei caselor pe care ea se formează în horoscopul tău.

Dorința intensă de unificare a contradicțiilor, de transformare, de eliminare a nenecesarului, de ‘tranșare’ a unei situații încerte din trecut – ce corespunde Lunii Noi din Scorpion – este adusă față în față cu tendința către ‘insularizare’ și separare radicală și încăpățânată aferentă lui Uranus retrograd din Taur. Impulsul care guvernează acest ciclu lunar provine dintr-o lipsă acut-resimțită a unității. Apare dorința de a te rupe de o situație contradictorie sau conflictuală și de a unifica două aspecte ce până acum au fost contradictorii într-o exprimare congruentă și direcționată; conștiința va pendula între variantele extreme înainte de a găsi atitudinea potrivită. Este un adevărat război interior între diverse tipuri de nevoi contradictorii: fuziune – segregare, izolare – integrare, centralizare – dezcentralizare, conformism – nonconformism. În etapa anterioară cooperarea a fost dificil de realizat, iar această dificultate se face acum resimțită prin tensiune, rezistență rebelă, intransigență sau inflexibilitate.

Se pleacă de la o tendință puternică de separare, scindare sau polarizare, de la o atitudine puternic defensivă, dar se tinde către integrare. O latură renegată, izolată sau nerecunoscută a conflictului va trebui integrată în pofida atitudinii refractare datorate adoptării unei poziții exclusiviste. De aceea soluția sau atitudinea optimă va fi în mod necesar ieșită din comun (sau chiar extremă), pentru că va presupune integrarea unui element nou sau inedit (dar și pentru că avem de-a face cu tendințe care – ele însele – au o natură mai neobișnuită). Un eveniment cu caracter neașteptat (sau chiar ‘exploziv’ în raport cu ritmul vieții obișnuite) ar putea prefața experiența ta din domeniile de viață de corespund acestei configurații.

Avem de-a face deci cu un proces de reformă care va afecta sectorul corespunzător casei în care Luna Nouă din Scorpion se formează (dar și sectorul ce corespunde casei opuse acesteia). Experiențele aferente vor avea o notă dramatică, intensă, tensionată. Anumite idei fixe, o abordare rigidă sau defectuoasă stau în calea progresului tău în sectoarele respective, de aceea ceva va trebui eliminat pentru ca altceva să poată fi integrat. O investiție într-o variantă care până în acest moment a părut de neacceptat poate fi binevenită în această perioadă și o schimbare va trebui implementată.

Prin conjuncția sa cu Venus (dispozitorul lui Uranus și al guvernatorului Lunii Noi), Mercur servește ca mediator al întregului proces. Accentul trebuie pus pe ceea ce este (încă) ascuns sau neexprimat (în cele două perspective opuse), dar are capacitatea de a funcționa ca liant sau punct de legătură. Aceste element ascuns este intenția pozitivă a fiecărei părți. Intențiile pozitive trebuiesc recunoscute și integrate, aduse la un numitor comun, iar comunicarea, investigarea, (auto)examinarea și negocierea vor juca un rol crucial aici.

Cuadratura partilă dintre guvernatorul Lunii Noi din Scorpion (Marte) și Saturn din Capricorn subscrie întregul proces unor priorități clar definite care au o componentă socială accentuată (în horoscopul tău aceste priorități trebuie ‘căutate’ în casa unde Saturn se află). Cuadratura accentuează însă frustrarea și tensiunea asociate cu întreaga configurație, iar abordarea găsită – deși necesară – nu va fi în întregime satisfăcătoare. Configurația actuală a lui Saturn (flancat de Nodul Lunar Sud și de Pluto) indică lipsă de perspectivă, abordare învechită în modul de a defini prioritățile, negativism și radicalizare.

Pe de altă parte, conjuncția lui Jupiter cu Ceres în Săgetător compensează (parțial) această notă ‘pesimistă’ printr-o dispoziție care acum devine mai ‘binevoitoare’ și mai ‘down-to-earth’ (separarea de cuadratura cu Neptun ajută la asta). Se încearcă găsirea unor principii mai practice de raportare la o situație care anterior a fost conceptualizată într-un mod desprins de realitatea imediată.

Așa după cum am precizat, poziția Lunii Noi în raport cu casele horoscopului personal va determina în mare măsură natura situațiilor și evenimentelor din viața ta în luna lunară următoare. În casa a 5-a poate avea de-a face cu (relația cu) copiii sau cu viața sentimentală, în casa a 6-a cu sănătatea, în casa a 7-a cu relația cu partenerul / partenera etc. Indiferent de situație, casa opusă va fi și ea implicată (casa a 11-a pentru a 5-a, casa a 12-a pentru a 6-a, casa I pentru a 7-a etc). De asemenea, unul dintre cele două sectoare de viață ce corespund caselor adiacente celei în care Luna Nouă se poziționează în propriul tău horoscop va fi de asemenea dinamizat prin poziționarea acolo a guvernatorului casei în care Luna Nouă se află (Marte sau Venus care sunt într-o semi-‘recepție mutuală’), deci el va juca un rol important în dinamica experienței tale în luna lunară care urmează. Dacă, de exemplu, Luna Nouă cade în casa a 5-a, o situație de familie (casa a 4-a) sau o problemă de sănătate / situație de la serviciu (casa a 6-a) pot fi relevante aici.

Dacă Luna Nouă și Uranus ating prin conjuncție sau aspecte dure o configurație semnificativă din horoscopul personal, efectele vor fi extrem de evidente, iar impactul va fi foarte mare.

Notă importantă!

Toate aceste considerații au semnificație și în viața economică, politică și socială (și ele se vor putea observa chiar de la începutul săptămânii viitoare), totuși previziunile astrologice au semnificație personală doar dacă sunt corelate cu horoscopul tău personal!

Pentru a înțelege mai bine semnificația Lunii Noi pentru viața ta nu ajunge să asculți o interpretare generală a acesteia, ci este necesar să înțelegi lucrurile pe care le-am menționat mai sus prin prisma propriului tău horoscop. Dacă încă nu-ți cunoști horoscopul, poți apela la unul dintre programele gratuite de calcul al horoscopului care sunt listate în secțiunea software astrologic de pe acest site, sau poți să-mi trimiți un email cu datele tale de naștere (data nașterii, ora (cât mai) exactă și marja de incertitudine și localitatea) și voi fi bucuros să-ți trimit gratuit hărțile tale astrologice împreună cu câteva explicații de bază cu privire la cel mai bun mod de a le înțelege).