Am scris deja despre semnificația astrologică a accidentului nuclear de la Chernobyl, așa că m-am gândit să vorbesc puțin și despre primul mare dezastru nuclear din istorie – masacrul (nu pot să-l numesc altfel!) de la Hiroshima și Nagasaki, în urma căruia se crede că au murit peste 200.000 de oameni (în cea mai mare parte civili).

‘Tle Little Boy’ (‘Băiețelul’) – bomba ce conținea 64 kg de uraniu-235, a fost aruncată din avionul ‘Enola Gay’ de la o înălțime de aprox. 9,5 km și a explodat la 540 m deasupra orașului Hiroshima în 6 August 1945 la ora 8.15 am JST.

horoscop Hiroshima 1945

Corelația simbolică – profund semnificativă – ce apare între eveniment și horoscopul evenimentului este cât se poate de clară. Marte și Uranus (aflate în conjuncție în semnul ‘aerian’ al Gemenilor) tocmai ce și-au atins punctul de maximă culminație în spațiul local fiind în cuadratură cu axa orizontului. Interpretarea naturală pentru această configurație este:

‘atac neașteptat de la mare înălțime’

sau

‘atac aviatic cu o armă complet nouă’.

Uranus se afla la maxima sa elevare în Hiroshima – o semnătură astrologică perfectă pentru un atac cu o bombă ce conținea uraniu-235. Denumirea bombei – ‘Băiețelul’ – este în perfect acord cu semnul zodiacal al Gemenilor ce culmina la acel moment.

Conjuncția Pluton-Soare din Leu (în al 12-lea semn de la Ascendent și în a 11-a locaș) reflectă scopul acestui act, așteptările cu privire la rezultatele sale:

‘anihilarea / distrugerea adversarului, terifierea acestuia, demonstrarea tiranică a propriei supremații în lume’. 

Dar conjuncția Soare-Pluto în Leu indică perfect și tipul de experiență cu care avem de-a face aici:

‘fisiunea nucleară’ – dezintegrarea (Pluto) nucleului atomic (Soarele).

Observăm că Jupiter – guvernatorul casei a 7-a (adversarul, Japonia) – este în detriment în casa I în Fecioară, este în cuadratură cu Venus (guvernatorul celei de-a 8-a case derivate de la Descendent – moartea) și aplică la conjuncția cu Neptun (abandonul, predarea) de la începutul Balanței, în vreme ce Mercur – guvernatorul Ascendentului evenimentului (atacatorul, Statele Unite ale Americii) este în semnul domiciliului și al exaltării sale (Fecioara) în casa I și într-al 12-lea locaș astrologic și aplică la Marte prin cuadratură. Interpretarea este:

‘atac planificat în mare secret și cu minuțiozitate asupra unui dușman aflat deja în stare de avarie (deci aproape învins și pe cale de a se preda atacatorului), soldat cu distrugerea acestuia’.

Luna aplică la conjuncția cu Saturn în Rac. Bombardamentul a funcționat nu doar ca un atac militar strategic, ci și ca un experiment științific. ‘Enola Gay’ a fost însoțită de alte două aeronave ce aveau la bord personal și aparatură menite să facă tot felul de măsurători și să ia fotografii cu efectele bombei (cât de multă cruzime există ascunsă aici, în acest demers…!!)

Interpretarea combinată a acestor configurații din horoscopul evenimentului este:

‘exterminare – realizată în scopul de a demonstra puterea, de a testa armamentul nuclear și de a afirma supremația militară – prin atac aerian neașteptat asupra unui adversar care este deja pe cale să renunțe la luptă’.

Harta astrologică a Statelor Unite (harta ‘Sibley’) este strâns legată de acest eveniment crucial în istoria sa și a lumii, după cum se vede în imaginea de mai jos.

‘The Fat Man’ (‘Grăsanul’) – bomba ce conținea 5 kg de plutoniu, a fost aruncată din avionul ‘Bockscar’ (care era și el însoțit de avioane menită să culeagă date științifice) și a explodat la 500 m deasupra orașului Nagasaki în 9 august 1945 la ora 11:01 am JST, când Pluto – poziționat în al 10-lea locaș – era adus, prin mișcarea diurnă, către maxima sa elevare deasupra orizontului local.

Înțelegem astfel că energiile semnificate astrologic de Uranus și Pluto au fost determinante în efectele cauzate de aceste atacuri. Folosite fără discernământ și fără repere etice și morale solide, cele două energii au efecte catastrofale, generând distrugerea completă, în masă.

Deși Pluto a fost descoperit în 18 februarie 1930, iar cel de-Al Doilea Război Mondial – cu tot extremismul, cu toate ororile și masacrele sale – se află în mod evident sub ‘influența’ energiei simbolizate de el, totuși putem considera că evenimentele de la Hiroshima și Nagasaki constituie un început ‘oficial’ al erei plutoniene pentru că ele sunt într-o legătură mai evidentă cu această capacitate a lui Pluto de a condensa o energie uriașă (cu un potențial uriaș de distrugere și anihilare) într-un spațiu / container foarte foarte mic.