Cel mai bun mod de a-ți obține horoscopul online este prin website-ul astro.com. Aici poți obține gratuit cele mai corecte hărți astrologice calculate conform celebrelor ”efemeride elvețiene” (Swiss Ephemeris). Dacă nu știi până acum cum arată astrograma ta sau dacă vrei să generezi o astrogramă pentru altcineva, ai ajuns la locul potrivit! Intră pe website-ul Astrodienst – sectiunea Natal Chart Selection, completează datele personale și obține astfel horoscopul tău.

Folosind software-ul integrat în acest website – chiar și în practica profesională – aproape că nu mai ai nevoie de vreun alt program de astrologie! Hărțile generate sunt foarte exacte, atractive vizual și suficient de versatile pentru a corespunde exigențelor multor astrologi profesioniști; cu toate acestea persoanele care nu dețin un program de astrologie sau care nu-l au temporar la îndemână vor fi cele mai avantajate.

Pe lângă harta natală, software-ul are capacitatea de a genera aproape toate hărțile necesare analizei previzionale (progresiile secundare și terțiare, direcțiile în arc solar, tranzitele, revoluțiile solare și lunare), relaționale (sinastria, harta compusă și Davison), precum și o mulțime de alte hărți importante cum ar fi cele armonice.

Formatul grafic al hărților astrologice este disponibil în mai multe variante, iar utilizatorul are posibilitatea de a selecta sistemul de case și zodiacul dorit dintr-o varietate de opțiuni, de a modifica locația de referință sau orbul aspectual, de a include puncte matematice sau asteroizi etc, existând și opțiunea de salvare și tipărire a astrogramelor.

1.Intră pe website în meniul Free Horoscopes.

    2. Accesează rubrica Extended Chart Selection.

    3. Dacă nu ai profil pe acest site (și nu vrei să-ți faci unul), intră pe pagina vizitatorilor.

    4. Introdu datele de naștere ale persoanei a cărei astrogramă vrei să o generezi. Eu voi folosi aici, pentru exemplificare, datele lui Swami Vivekananda.

    5. Bifează setările horoscopului, conform imaginii de mai jos:

    6. Afișează astrograma.

Determinarea (aproximativă a) Timpului Universal la nașterea nativului

Pentru a afla diferența dintre ora Greenwhich (GMT sau UT în funcție de efemeridele folosite) și timpul local mijlociu (LMT) al localității de naștere este necesar ca mai întâi să transformăm ora de naștere în timp solar real (pentru ușurința calculelor, vom aproxima aici LMT ca timp solar aparent).Pentru aceasta transformăm mai întâi longitudinea în timp. În exemplul de mai sus, Calcutta se află la longitudinea 88 grade 30 minute Est. Fiecărui grad de longitudine îi corespund 4 minute de timp și fiecăror 15 minute de arc le corespund 1 minut de timp, ca urmare 80 grade 30 minute echivalează cu:

88*4 min + 30/15 min = 352 min + 2 min = 354 min = 5 h 54 min

Așadar timpul solar în Calcutta este 5 h 34 min în avans (în plus) față de UT (UT+ 5h 54 min), adică exact timpul pe care l-am folosit în Morinus.

UT + 5h 54 min = 6 h 33 min
UT = 0h 39 min

Timpul Universal (UT) la nașterea lui Vivekananda era aproximativ 0 h 39 min, așa cum se vede în horoscopul de mai sus generat online.