Denumirea de ”balanță” nu ar avea nici un sens din punct de vedere zodiacal fără ideea de a echiLibra durata zilei cu a nopții (Libra – denumirea latină a semnului Balanței), iar această echilibrare se petrece la echinocțiul de toamnă, când durata zilei și cea a noptii se egalizează, iar semiciclul care a început cu Berbecul și s-a încheiat la Balanță se polarizează cu al doilea semiciclu. Acest aspect este evident și în textul antic babilonian Mul.APIN unde se indică în mod clar faptul că – în fapt – constelația Balanței a fost denumită așa pentru a scoate în evidență exact acest fenomen de egalizare specific ciclului temporal terestru și nu constelației în sine.

YouTube player

Balanța nu are multe în comun cu forma constelației cu același nume, care a fost doar un reper vizibil pentru perioada echinocțiului de toamnă (dacă te străduiești puțin ai putea imagina o balanță dezechilibrată acolo).

LibraCC

În astrologie, Balanța este asociată nevoii fundamentale de a obiectiva, de a judeca, de a menține în echilibru dinamic și de a armoniza perfect toate polaritățile și contradicțiile, dar și capacității de reacție în față nedreptății, injustiției, violenței și inegalității.