Există actori pe care ne vine greu să-i ‘deconectăm’ de la rolul care i-a consacrat. Este greu să-l scoți pe Clint Eastwood de sub ‘pălăria’ rolurilor sale western, cu toate că a jucat și în alte genuri de filme (și a regizat filme excelente). Pierce Brosnan a jucat în multe filme, dar este în primul rând ‘Bond. James Bond’. Al Pacino a rămas ‘Nașul’ în toate filmele sale. Când te gândești la James Gandolfini, te gândești la Tony Soprano și acest rol al său a rămas în memoria tuturor celor care l-au vizionat; am mai văzut unul sau două filme cu el, dar nimic nu s-a putut compara cu interpretarea sa din acel rol. În mare, acest lucru se datorează, desigur, și succesului filmelor respective, dar succesul nu ar fi apărut dacă interpretările nu ar fi fost memorabile. 

Daenerys Targaryen – Regina Dragon

Actrița britanică Emilia Clarke va rămâne toată viața – cred eu – aproape identificată cu rolul ei din Game of Thrones. Este tânără și are toată viața înainte, dar în orice film va mai juca va aduce cu ea acolo și o bucățică din Daenerys Targaryen. Iar astrograma ei reflectă cât se poate de bine acest rol (și nu e prima dată când afirm că orice rol memorabil al unui actor este perfect reflectat de astrograma sa natală!).

În astrograma sa Emilia Clarke (născută în 23 ocombrie 1986 la Londra) are Soarele conjunct cu Axa Dragonului, mai precis cu Ketu (Coada Dragonului). Dispozitorul Soarelui și al lui Ketu se află în Scorpion – semn care în unele tratate mai vechi mai este numit și semnul Șarpelui -Vultur (Dragonul). Așadar Emilia ‘călărește dragonul’ și în horoscopul ei, nu doar în film! Asocierea ei cu focul dragonului este susținută și de nașterea sa în partea Zodiacului numită în astrologie ‘Via Combusta’ (‘Calea combustionantă’, ‘Calea arzătoare’).

Până și apelativul ei de ‘Mamă a Dragonilor’ este reflectat de Luna ei din Rac conjunctă cu un Lilith ce are dispozitorul în Scorpion (‘mamă de demon’) și de Ceres conjunctă cu Pluto în Scorpion. După cum am precizat și în articolul despre G. R. R. Martin, un Pluto dominant în tema natală este în acord cu ‘tema puterii’ care constituie subiectul filmului, iar conjuncția Capului Dragonului cu Eris, este și ea semnificativă în pofida faptului că simbolistica lui Eris nu este încă clar definită pentru astrologi. Să nu uităm că înainte de a primi numele actual (care în mitologia greacă era asociat cu o zeitate feminină asociată cu discordia), Eris a fost denumită Xena – Prințesa Războinică. Și nu este Daenerys chiar o prințesă războinică ce călărește dragonul?

Deși finalul seriei mi-a s-a părut ‘necopt’ și forțat (nerealist chiar și pentru o astfel de fantezie medievală), totuși ‘turnura’ personajului principal Daenerys dintr-o regină bine intenționată într-una tiranică și exterminatoare nu este în afara capacității de expresie a Emiliei. Din contră, această turnură de la natura dreaptă și echilibrată a Balanței la cea ‘pedepsitoare’ și extremistă a Scorpionului este cât se poate de bine reflectată în astrograma sa.

Emilia Clarke by Gage Skidmore 2 (cropped)

Evident, faptul că ora sa de naștere nu este cunoscută cu certitudine face dificilă o evaluare mai amănunțită și nu înțelegem în ce fel această amprentă astrologică se manifestă și în viața ei personală. În viața sa publică Emilia ne arată o față jovială, amabilă, blândă și optimistă, așa că s-ar putea ca latura ei dramatică și intensă să-i influențeze mai mult viața privată sau să fie scoasă la suprafață mai ales prin rolurile sale. Știm însă că, a suferit două hemoragii cerebrale tratate prin intervenții chirurgicale, iar tatăl i-a murit de cancer în 2016, deci nu a fost scutită de efectele acestei amprente dramatice (dispozitorul Scorpionului este cuadrat de Pluto).

Și alți actori din film au aspecte importante la Axa Dragonului, dar nici unul nu are conjuncția Soarelui cu Corpul Dragonului (care este legată de identificarea profundă, psihologică, a Emiliei cu ‘Dragonul’ și cu focul acestuia).

Video: https://youtu.be/24e_JTp0UEs

Cersei Lannister, Pluto și Scorpionul

Astrograma Lena-ei Headey (născută în 3 Octombrie 1973 în Hamilton, Bermuda) – cea care o joacă pe Cersei, adversara principală a lui Daenerys – reflectă perfect rolul ei de regină întunecată, intensă și pasională, tiranică și neînduplecată.

Lena Headey Primetime Emmy Awards 2014

La fel ca Emilia, ea are Soarele în Balanță, conjuncția Soare-Pluto, dispozitorul Soarelui în Scorpion și conjuncția Lună-Lilith. Întreaga sa ființă emană puterea reținută, tipic plutoniană, putere care este însă eliberată adesea în mod distructiv. Chiar și exprimarea sa verbală este înțepătoare și acidă (Mercur din Scorpion în opoziție cu Marte din Taur). În acord cu nivelul inferior al zodiei Scorpionului, ea intimidează, uneltește cu șiretenie, se răzbună și ucide din umbră, dar suferă pierderi majore și aduce moartea asupra celor dragi ei.

Opoziția Lunii din Capricorn cu Saturn din Rac – reflectă duritatea și răceala ei (care ascunde însă o fragilitate profundă), dar constituie parte din motivația ei de a face lucruri teribile pentru a-și proteja familia. Impactul lui Lilith este chiar mai pronunțat decât în cazul Emiliei, deși are mai degrabă conotația unei lipse de împlinire personală și maternă. ‘Mama dragonului’ (Luna- Lilith- Rahu) apare și în astrograma ei, dar în contradicție cu ‘eul’ său plutonian. Copiii ei – pentru care este în stare să facă o mulțime de lucruri teribile vor muri, iar ‘Mama Dragonului’ o va ucide.

Este interesant că conjuncția Soarelui cu Pluto se află ‘în corzile’ Axei Dragonului (care vine peste opoziția Lună-Saturn pe axa Capricorn-Rac).

Dragonul prăbușește casa (castelul, zidurile) peste mine

este o exprimare simbolică, intuitivă, ‘divinatorie’, a acestei configurații complexe (Soarele – eul, viața; Luna-Saturn / Racul-Capricornul – casă, cămin, fundație, pereți, construcție, castel; Pluto – distrugere, prăbușire; Balanța – ‘căderea’ / ‘moartea’ Soarelui (a regelui / reginei); Coada Dragonului: foc, dragon). Zidurile castelului, dărâmate de focul dragonului lui Daenerys, se prăbușesc peste Cersei și o ucid, dar asta după ce, cu două sezoane în urmă, Cersei dinamitase zidurile unei alte clădiri pentru a-și masacra dușmanii.

Chiar dacă, desigur, tandemul scenariștilor filmului (poreclit ‘Dumb & Dumber’ de fani din cauza felului în care, în ultimul sezon, a ruinat subtilitatea și profunzimea tuturor personajelor acestui serial) nu poate fi creditat cu realizarea vreunei conexiuni metafizice între horoscopul (și predispozițiile psihologice ale) Lena-ei și felul în care a creionat destinul lui Cersei în serial, totuși această conexiune există invariabil în ‘karma’ proprie (și de grup) a actorilor. Nimic nu este întâmplător!

Video: https://youtu.be/OvkuePL7oDY

Jamie Lannister, Leul, onoarea și lucrurile pe care le faci din iubire

Nikolaj Coster-Waldau by Gage Skidmore

Conjuncția Soarelui cu Marte în Leu în astrograma lui Nikolaj Coster-Waldau (născut la 27 iulie 1970 în Rudkøbing, Danemarca) reflectă diferitele fațete ale personajului său. Leul este semnul regalității și al cavalerilor; Jamie nu este un rege: prezența lui Marte în Leu în horoscopul său îl face mai potrivit pentru rolul său de cavaler și de luptător cu rang nobiliar (sau mai degrabă de cavaler aflat în încercarea de a regăsi noblețea, onoarea, loialitatea și integritatea). Până la pierderea mâinii sale drepte, el are reputația de a fi cel mai bun luptător din Cele Șapte Regate (Leul este semnul excelenței, aici promovăm cea mai bună și mai strălucitoare parte a noastră – poate fi însă vorba și de un ‘marketing’ de imagine care nu corespunde întotdeauna realității, așa cum Brienne of Tarth o va dovedi la un moment dat…).

El mai este însă și ‘The King Slayer’, ucigașul Regelui (deși aflăm că acest lucru a fost tot un gest nobil și necesar) – aceasta este o altă posibilitate de interpretare a conjuncției Soare-Marte în Leu. Și mai este și îndrăgostitul de cea care ajunge regina lui criminală (care este și sora sa: Venus conjunct cu Pluto în semn mercurian, Mercur în Leu), dar și cel care admiră și apreciază cavalerismul și integritatea unei alte femei cu veleități de cavaler (o altă semnificație a acestei configurații). Zidurile se vor prăbuși și peste Jaimie dar, în final, el rămâne fidel inimii sale (Soarele în Leu) și iubitei sale criminale pentru care ar fi fost în stare să ucidă pe oricine (Venus conjunct cu Pluto), dar asta nu vine în totală contradicție cu onoarea sa regăsită, chiar dacă așa pare.

Video: https://youtu.be/FStL8R_ENVE

Tyrion – sau cum să fii un ‘monstru’ super-simpatic

Peter Dinklage (născut la data de 11 iunie 1969, la ora 1:37 a.m. în Morristown, New Jersey, SUA) știe foarte bine ce înseamnă să te simți un ‘monstru’. Dar spre deosebire de Cersei și Daenerys care se dovedesc a fi ‘monștri’ în plan psihologic (conjuncția Soare-Pluto), el este un ‘monstru’ la nivel fizic: guvernatorul Ascendentului este conjunct cu Pluto și cu Uranus pe Nodul lunar Sud din Fecioară (aceasta este o configurație astrologică specifică pentru pitici! Atât Nodul Lunar Sudic cât și Fecioara și Ascendentul din Pești ‘scurtează’ considerabil înălțimea). Rahu pe Ascendent și Uranus pe guvernatorul Ascendentului indică senzația de exilare, de a fi diferit de ceilalți – o ciudățenie. Însă Pluto conjunct cu guvernatorul Ascendentului este ‘monstrul prin excelență’, el este Hades cel diform, marginalizat și subteran.

Pământul este dominant în tema natală (Luna și Venus sunt conjuncte cu Saturn în Taur – un alt semn de limitare și ‘compactare’ fizică, iar planetele din Fecioară accentuează aspectul problematic, exagerat al configurației); folcorul asociază piticii cu elementul ‘pământ’… El este foarte inteligent (persoanele care, la fel ca el, au Mercur și Soarele în Gemeni sunt așa de obicei): ‘aerul’ vine aici ca un element de compensare psihologică pentru handicapul său fizic. Și Tyrion posedă un arsenal de replici ironice sau comice (Mercur în opoziție cu Marte din Săgetător) la care face adesea apel.

El ajunge vistiernic (planetele din Taur din al 2-lea locaș) și apoi consilier al reginei-dragon (Jupiter peste Coada Dragonului).

Peter Dinklage by Gage Skidmore

E clar că Peter – la fel ca alți actori din film – și-a realizat propria sa ‘terapie psihică’ prin acest rol! Rușinea, umilirea și marginalizarea indicate de horoscopul lui Peter au fost obiectivate în film, și Peter a trebuit să se confrunte cu ele ‘public’, la nivel mondial, prin rolul său (și a făcut-o magistral, aș spune eu!). Peter își trăiește drama personală pe scena vieții publice (Jupiter, guvernatorul Ascendentului și unul dintre semnificatorii actoriei se află în casa a 7-a). La fel ca toți ceilalți actori din film, Peter se interpretează pe sine însuși în film, rolul său este doar o manifestare a unui alter-ego al său!

Video: https://youtu.be/Je9wgqlP-Iw

Jon Snow, Datoria, Zidul și Iubirea

Kit Harington SDCC 2013 (cropped)

Jon Snow / Aegon Targaryen este un apărător al ‘Zidului’ ( Kit Harington – născut în 26 Decembrie 1986 la Londra – are Soarele în Capricorn, semn care semnifică ‘zidul’) și un membru al ‘Rondului de Noapte’ (Capricornul este – în Emisfera Nordică – semnul care corespunde cel mai bine Nopții și Întunericului). ‘The Winter is coming’ (Capricornul este semnul începutului iernii) și aproape că toată ‘drama’ sa se petrece în frig și ninsoare și în timp ce e îmbrăcat în hainele sale grele, de iarnă. El avertizează cu privire la pericolul ce vine de la armata morților (Luna- mulțimea, Pluto în Scorpion – moarte, morți) și moare el însuși pentru a reînvia mai târziu (la fel cum Soarele pare să ‘moară’ la solstițiul de iarnă de la începutul Capricornului și reînvie după aceea). Identitatea sa reală (și regală) este învăluită de mister (Neptun peste Soare), iar când o descoperă, Jon renunță la dreptul care i s-ar cuveni în ierarhie (Neptun – care adesea semnifică abandonul – conjunct cu Soarele în ierarhizantul semn al Capricornului, Saturn în casa a 12-a de la Soare, Jupiter- regentul global – este în domiciul său din Pești – natură altruistă și dezinteresată). 

Astrograma lui Kit se oglindește în conflictul etic și moral în care personajul Jon Snow se află. Într-un fel, în stil neptunian, Jon Snow ne amăgește: el ne face să-l percepem ca cel mai integru dintre toate personajele, deși chiar ‘integritatea’ (în sensul de ‘integralitate’ a impulsurilor sale psihice) este problematică. El se află pus mereu în fața unor dileme morale care-l scindează (dispozitorul Soarelui este în semnul dublu al Săgetătorului, semnificator pentru principiile etice și morale și pentru distanța dintre ‘ceea ce este’ și ‘ceea ce ar trebui să fie’).

De fapt Jon este un paradoxal ‘idealist pragmatic’ (Neptun în Capricorn, Saturn în Săgetător) și un personaj destul de incongruent cu părți importante ale propriului său suflet. Când datoria capricorniană este în conflict cu iubirea, el va acorda – în cele din urmă – întâietate datoriei pe care o idealizează (Neptun în Capricorn), dar nu fără a trece printr-un uriaș conflict interior. Hotărârii și determinării de tip Scorpion ale femeilor din viața lui (Ygritte și Daenerys) Jon le răspunde cu comportamente mixte, evazive și contradictorii (Marte în Pești), chiar dacă bine intenționate. Fără îndoială, alegerile pe care le are de făcut sunt foarte dificile, ceea ce nu reflectă altceva decât complexitatea caracterului său.

Într-unul dintre primele sezoane Jon își ucide camaradul pentru a se putea ‘infiltra’ între sălbatici. El va ajunge mai apoi să ia partea acestora (conjuncția lui Saturn, dispozitorul Soarelui, cu Uranus în semnul dublu al Săgetătorului). Se va îndrăgosti, dar își va trăda mai apoi prima iubită pentru o cauză mai importantă, iar ea va încerca să-l ucidă și va muri din această cauză. Tema trădării în iubire, a respingerii și a morții femeii iubite este foarte importantă aici (astrele ‘feminine’ – Luna și Venus – din Scorpion).

A-și omorî regina despotică – și, simultan, a ucide ceea ce iubește – vine în contrast, dar și într-un paradoxal acord cu natura sa compasivă (Marte conjunct cu Jupiter, ‘regentul’ astrogramei, din semnul dublu al Peștilor) și cu iubirea pe care i-o poartă. A ucide devine pentru Jon un act de compasiune sau un act necesar (deși, în acord cu dualitatea semnelor guvernate de Jupiter, el nu este complet sigur dacă a făcut ceea ce trebuia. ‘Am făcut oare lucrul corect?’ se întreabă el la final).

Lui Jon nu-i place să facă ceea ce face cel mai bine (și ceea ce se simte obligat d.p.d.v. moral să facă) – de aici contradicția și complexitatea caracterului său reflectate în astrograma lui Kitt. Observăm, de asemenea și o Kala Sarpa Yoga (‘combinația Dragonului, ‘combinația Șarpelui Timpului’) foarte interesantă în horoscopul său, care accentuează această oscilație.

Oricum granița dintre fantezie și realitate a devenit foarte difuză pentru Kit care, în timpul filmărilor, s-a căsătorit cu Rose Leslie, cea care a jucat rolul iubitei sale Ygritte. Această ‘pendulare’ între lumi și roluri este tipică pentru o persoană atât de mult influențată de Neptun și de semnul Peștilor, dar și de poziția luminariilor în Capricorn și Scorpion (în sensul că, într-un fel, și-a luat rolul din film foarte în serios… Înregistrarea video care-l arată pe Kit izbucnind în lacrimi la citirea scenei în care trebuie s-o ucidă pe Daenerys – dar și alte momente de acest fel care au apărut de-a lungul filmărilor – demonstrează identificarea sa profundă cu rolul său din film).

Video: https://youtu.be/t_jwAtCQ4-4

Arya Stark, Acul și Asasinul cu multe fețe

Maisie Williams (19647942976) (cropped)

Arya Stark nu dezminte astrograma lui Maisie Williams (născută la 15 aprilie 1997 în Bristol, UK). Arya se simte mai atrasă de ocupațiile masculine și de arta războiului, decât de preocupările tipic feminine. Ea se dă drept băiat, se îmbracă în haine băiețești, învață să ucidă și parcurge un drum al luptei și violenței. Planetele feminității Venus și Luna sunt în semnul războinic al Berbecului și, respectiv, în Leu – semne masculine.

Misiunea pe care și-o asumă este să devină un asasin pentru a răzbuna moartea părinților ei (Nodul Lunar Nord conjunct cu Marte). Arya are ca armă favorită o sabie subțire numită ‘Acul’: Marte (arma) este în Fecioară (semnul croitorilor, zodia preciziei și a ‘subțirimii’ instrumentelor folosite). Filmul ne arată practica ei, trainingul realizat pentru a atinge măiestria și perfecțiunea în luptă (din nou Marte în Fecioară, dar și Saturn în Berbec). Ea are capacitatea de a folosi o ‘față’ a altcuiva pentru a ucide (Rahu se poate da drept altcineva pentru a realiza intențiile lui Marte). Ea acționează neașteptat, surprinzător (Uranus în opoziție cu Luna și în cuadratură cu dispozitorul lui Rahu și a lui Marte).

Video: https://youtu.be/DdKAQ1UTwVU

Notă de final

Dar ce semnificație au toate acestea? Înseamnă oare că, din moment ce astrogramele lor au afinități majore cu rolurile pe care le joacă, acești actori sunt toți – în viața lor obișnuită – asasini, monștri, tirani și trădători? Și cum mai faci diferența între trăsăturile de caracter ale actorului și cele ale personajul jucat? Și ce înseamnă, mai exact, ‘dragonul’ din astrogramele lor?

Ei bine, astrograma reprezintă un potențial ale cărui variate nuanțe și valențe ar putea fi exprimate diferit în circumstanțe diferite (adică pe o ‘scenă’ diferită a vieții). Ea nu simbolizează doar un singur rol, ci un ansamblu de roluri posibile. Când astrograma devine horoscop (deci când, pe lângă configurația celestă, cunoaștem și configurația terestră) semnificația acestui potențial se restrânge și se reduce la o gamă mai limitată de tipare de comportament și reacție (și, în acest caz, cu excepția lui Peter Dinklage căruia am vrut să-i scot în evidență caracteristici fizice, deci ‘terestre’, am analizat doar astrogramele actorilor).

Asocierile astrologice de mai sus au sens doar într-o abordare generală, arhetipală a astrogramelor actorilor. Când afirm, de exemplu, că reputația de ‘kingslayer’ a lui Jamie Lannister se potrivește foarte bine cu conjuncția Soarelui cu Marte din Leu în astrograma lui Nicolaj, sau că Emilia Clarke ‘călărește’ și ea dragonul lui Daenerys, acestea sunt interpretări care apar din combinarea și unificarea vizuală, imaginativă a indicatorilor astrologici ce sunt simboluri pentru anumite arhetipuri fundamentale. Îmi imaginez că arma cavalerului Jamie (Marte în Leu) întâlnește corpul (conjuncție) Regelui (Soarele în Leu), deci îl asasinează. Îmi imaginez că regina Daenerys (Soarele Emiliei) care își revendică dreptul de a guverna în baza originii sale (Soarele, adică suveranul, conjunct cu Nodul Lunar Sud – originea, trecutul, cauza karmei actuale) la concurență cu alții (Balanța) se urcă pe Dragon, îl călărește (Soarele se află ‘pe’ Corpul / Coada Dragonului), stăpânește astfel focul dragonului (Corpul Dragonului este în legătură cu Focul pentru că acolo îl generează), dar asta aduce atât distrugerea altora, cât și propria sa distrugere (Soarele și Coada Dragonului se află pe Via Combusta, Soarele fiind conjunct cu Pluto din Scorpion). Evident, imaginile și asocierile de mai sus nu sunt singurele care pot fi generate, dar ele sunt ‘valide’ pe nivelul abstract, imaginativ, mitologic, lipsit de condiționările terestre / ‘horoscopice’, pe care interacționăm cu ele.

Aceste asocieri nu se fac în același mod – și nu au la fel de mult sens – în analiza unui horoscop, pentru că acesta restrânge analiza astrologică la semnificații mult mai concrete, mai precise, ‘mundane’. Totuși actorul, prin jocul său, se deconectează de la semnificația ‘terestră’ și rămâne conectat doar la ceea ce astrograma sa reprezintă, adică la dinamica ‘pură’ a psihismului său, propria sa lume a arhetipurilor.

Dacă primește roluri care nu corespund – măcar în parte – simbolisticii propriei astrograme, acest lucru va fi vizibil prin tranzite la horoscopul natal, dar actorul nu se va putea identifica bine cu rolul său și nu va fi convingător (vor fi doar exprimări pasagere, fără impact). El va interpreta rolul tot în conformitate cu predispozițiile sale de expresie. Chiar și marii actori – cei despre care avem ideea că s-ar putea transpune convingător în orice rol – nu fac altceva decât să transpună pe ecran complexitatea propriului psihism și capacitatea lor mai mare de a se conecta la arhetipurile lăuntrice și adaptează rolul la propriile lor predispoziții de expresie. Dacă știi semnificația astrogramei lui Meryl Streep, vei înțelege că, în fiecare rol pe care l-a jucat, ea ‘s-a jucat’ numai și numai pe sine!

Nu, actorii de mai sus nu sunt monștri, tirani sau asasini sau trădători la fel ca personajele lor. Dar fiecare dintre ei – și fiecare dintre noi!!! – are o latură monstruoasă, tiranică sau distructivă pe care uneori o accesează. Chiar dacă această latură este ținută ‘sub preș’ ca urmare a constrângerilor și tabuurilor culturale, sociale, etice și morale, religioase etc, ea poate fi ‘eliberată’ și ‘demonstrată’ prin jocul de rol. Observăm și că toți actorii au o temă importantă de tip Pluto-Scorpion-Marte, foarte congruentă cu tema fundamentală a filmului.

Arta cinematografică poate avea un rol terapeutic și catartic și poate că seria Game of Thrones a avut un atât de mare succes și din cauză că – prin identificarea pe care spectatorii au realizat-o cu drama filmului și cu anumite personaje – a generat o uriașă eliberare psihologică a acestor pulsiuni foarte profunde, dar reprimate la nivel personal și colectiv.

Pe de altă parte există teorii importante care afirmă că – practicată cu o atitudine specială – actoria poate conduce la o evoluție accelerată a conștiinței. Mircea Eliade – de exemplu, la unison cu teoria indiană a Jocului Divin al Vieții (Līlā), afirma că, prin identificarea cu nenumărate roluri, actorul asimilează într-un mod accelerat toate posibilitățile de existență și manifestare, toate rolurile și, în plus, realizează că viața fiecăruia este doar un joc de rol; înțelegând aceasta, actorul s-ar putea elibera mai repede decât omul obișnuit de dorința de a se identifica – în viața obișnuită – cu tot felul de roluri (deci cu aspecte iluzorii ale Manifestării) și de a perpetua astfel Roata Transmigrației prin uitarea naturii sale reale de actor pe Scena Vieții. Actorul este îndemnat să caute și să descopere natura sa ultimă – cea care, potrivit tradiției indiene, joacă toate rolurile și este prezentă în fiecare om ca Sine nemuritor și Conștiință indestructibilă.

Cât despre dragon…ei bine, manifestarea lui este o metaforă pentru un proces interior, alchimic, proces care este evidențiat și astrologic și care, printre altele, implică ‘maternitatea’, creșterea, înlănțuirea, zborul, focul, distrugerea și moartea, purificarea, și regenerarea. Voi vorbi în curând despre semnificația astrologică și metafizică a dragonului într-o amplă serie de articole.

Orice rol pe care-l jucăm pe Scena Vieții – fie el unul real sau fictiv, unul bun sau rău, spectaculos sau banal, reușit sau nereușit, fidel ideii noastre despre noi înșine sau primit sau impus din afară – este reflectat în astrograma noastră. Nu există nici o posibilitate de a ne eschiva sau de a contrazice potențialul astrogramei noastre, pentru că ‘sămânța’ tuturor valențelor psihismului nostru (și a tuturor ‘interpretărilor’ noastre de rol) este conținută în ea.

Astrograma noastră este numitorul comun pentru absolut tot ce facem în viață, iar relațiile dintre simbolurile sale exprimă dinamica arhetipurilor ce devin active în orice ‘poveste’ în care devenim personaje.

Sursă imagini: HBO și Wikipedia