Diferențiere temperament primar – temperament secundar. Exemplul nr. 2

Nu poți accesa această lecție pentru că nu ești încă autentificat(ă).

2 COMENTARII

 1. probabil ca apropiatii, cei din familie si din staff il vedeau „melancolic”. Dar in putinele imagini pastrate, in special cand vorbeste multimilor, Uranus acela de pe Ascendent „sare in ochi”, evident Uranus este activat de Mercur, fiind vorba de comunicare. Impresia mea (foarte veche, de pe vremea cand nu aveam nici un interes catre astrologie) era ca individul avea o personalitate spasmodica; chiar si charisma indubitabila cu care a „electrizat” masele cu lozincile lor nenorocite, tot uraniana o vad…
  Dar, ma gandesc si eu, chiar este „mie in suta” sigura ora si minutul nasterii monstrului asta? Ca Soarele ala la 0° Taur , cu cateva minutele inainte se afla la 29° si ceva in Berbec…

  • Trebuie să facem o diferență între imaginea publică pe care un om o proiectează și temperament. Temperamentul este ceva stabil, ceva ce este valabil toată viața și vizibil în toate circumstanțele vieții, nu ceva ce se referă strict la viața publică sau la scena politică, sau ceva ce este adoptat doar pentru o anumită perioadă de timp. Hitler a fost, intradevar și ‘spasmodic’ și ‘electric’ – aceasta este o trăsătură care se subscrie sub-temperamentului său coleric pe care Hitler o manifesta adesea, dar in mod obișnuit Hitler era adesea copleșit de stări de melancolie, de îndoială, slăbiciune și timiditate, de porniri masochiste, având o natură destul de introvertită, în pofida aparențelor. Mulți psihologi/psihiatri l-au considerat pe Hitler un coleric psihopat, dar astrograma ne arată mult mai clar ce fel de temperament a avut el cu adevărat.
   Vom studia – astrologic – psihologia lui mai târziu și vom înțelege mai bine ce fel de complexe și conflicte a avut și ce fel de mecanisme defensive și compensatorii, ce fel de strategii a adoptat el, potrivit horoscopului său.
   Carisma, megalomania etc apar ca proiecții, idealizări și exaltări ale propriului sine (MC în Leu, Soarele în a 7-a diviziune împreună cu guvernatorul Ascendentului și cu Marte), iar sadismul ține de Uranus, Saturn, Soare și Marte pe unghiurile temei, printre altele).
   M-am gândit și eu inițial la varianta cu Soarele în Berbec dar apoi m-am gândit mai bine…Soarele în Taur (teritorial, separatist, delimitant) este mai în acord cu rolul jucat de Hitler. Pentru ca Soarele să fi fost la 29 grade 59 minute în Berbec, Hitler trebuia să se fi născut cu aprox. 20 de ore înaine de momentul oficial, nu doar cu ‘câteva minuțele’… Harta lui Hitler explică foarte bine viața și personalitatea sa, așa cum vom vedea în curând…abia am început să schițăm portretul său temperamental.