Un exemplu antic de folosire a antisciei

Nu poți accesa această lecție pentru că nu ești încă autentificat(ă).

3 COMENTARII

 1. Analizand aceasta lectie mi s-au nascut anumite intrebari pentru care imi cer scuze daca cumva sunt elementare.
  – cum imi dau seama cel mai simplu daca luna e in scadere sau in crestere intr-o harta?
  – Vorbiti la un moment dat ca exilul se afla in casa a 7-a care semnifica departarea. Departarea stiam ca e casa a 9-a in general, asa cum si specificati mai jos. Mi-ar fi de folos sa aflu care sunt nuantele specifice casei 7 in legatura cu aspectul departarii si mai ales care sunt diferentele de cele specifice casei 9.
  – Deasemeni vorbiti de casa a 4-a in legatura cu caderea din pozitia sociala, aceasta este din cauza faptului ca este casa opusa casei 10 ( a pozitiei sociale)?
  Cautand sa inteleg explicatiile oferite pe marginea acestei harti, am realizat ca poate fi extrem de dificil de descifrat si extras acea semnificatia reala, veridica ce poate fi identificata analizand toate legaturile posibile dintre aspectele si planetele din harta. In acelasi timp ma gandesc ca ar trebui cumva odata ivita o ipoteza, poate ar trebui sa cautam certificarea ei prin gasirea mai multor tipuri de explicatii care in final sa o sustina, inainte de a o avansa. Ma gandesc mai ales la situatia previzionata in care nu cunoastem desfasurarea evenimentelor asa cum de exemplu se cunosc in cazul celor deja intamplate. Stiu ca in final experienta va conta cel mai mult aici, insa mi-ar fi de mare ajutor sa stiu cum ar fi mai bine si mai sigur sa abordeze un incepator problematica previzionala, in conditiile in care el nu are inca suficienta cazuistica si prin urmare nici prea multa intuitie ce il poate ghida.
  Multumesc mult pentru rabdare

  • Într-un horoscop, Luna este în creștere dacă este înaintea gradului zodiacal care se afla exact în opoziție cu gradul Soarelui la acel moment, și este în scădere dacă a trecut – zodiacal – de acel punct.

   Întregul cadran de cuprinde sectoarele 7, 8 si 9 presupune o depărtare foarte mare de lucrurile apropiate, cunoscute. Ma refer aici la depărtarea fata de condițiile obișnuite, de mediul cu care individul este obișnuit (Ascendentul). Al 7-lea este, de regulă, de neînțeles pentru nativ (este locul ‘non-eului’, al ‘alter-eului’, al ‘eului celuilalt’) si acesta poate fi identificat ca ‘departe’ de sine. Este un teren necunoscut (deci este departe de nativ – iar aceasta depărtare poate fi adesea nu doar simbolica, ci si reala). Călătoriile lungi sunt adesea indicate de al 7-lea sector. Al 8-lea este tot departe de Ascendent si nu este deloc integrat cu acesta (casa a 8-a este disjuncta fata de Ascendent). Vorbim de emoții si trăiri de neînțeles pentru nativ (frici, fobii etc), deci tot ceva ‘depărtat’ de ceea ce-i este familiar. Al 9-lea este si el departe, la mare distanta, dar este departe nu doar de casa I ci si fata de casa a 4-a care indică reședința, domiciliul) – ca urmare acolo depărtarea are o valenta dubla, am putea spune. Diferența este ca al 9-lea sector este integrat cu Ascendentul (casa a 9-a este in trigon cu prima), in vreme ce a 7-a (in opoziție) și a 8-a (in inconjunctie) nu sunt! Altfel spus, depărtarea din a 9-a nu ramane neintegrata, dar cea din a 7-a poate ramane permanent neasimilata.
   Da, al 4-lea sector are o anumita legatura cu pierderea statutului, desi e mai complicat , pentru ca adesea indica o creștere la nivel social. Totul depinde de natura indicatorilor implicati.
   In exemplul specific dat acolo, am reprodus raționamentul lui Maternus. Într-adevăr, o analiza previzionala trebuie menținuta in limitele a ceea ce se poate afirma cu certitudine (iar acest lucru poate avea un caracter mult mai general). Analiza previzionala implica multe alte metode si tehnici pe care nu le-am prezentat inca…). Deci pentru a face previziuni, trebui înțeles foarte bine potențialul indicat de harta natala, apoi trebuie aplicat corect întregul ansamblu de metode previzionale, căutând indicații multiple si cat mai importante care ne duc la aceleași concluzii, adică verificam daca exista indicii ca unele aspecte potentiale pot deveni actuale. Experiența este si ea extrem de importanta. Dar vom discuta pe larg despre aceste lucruri la curs…