Metoda direcțiilor primare. Promisorul, semnificantul și arcul de direcție

Nu poți accesa această lecție pentru că nu ești încă autentificat(ă).

2 COMENTARII

 1. Buna ziua
  Sa inteleg ca aceasta metoda previzionala se poate aplica numai celor nascuti in timpul zilei? Caci, avand Soarele in sectorul la treilea la nastere, nu am cum previziona ceva pentru momentul cand acesta atinge Mijlocul Cerului…
  Si nu sunt sigura ca am inteles cat este exact, matematic, diferenta dintre 1° calculat in longitudine zodiacala si 1° calculat pt ascensia dreapta

  multumesc

  • Nu, metoda direcțiilor primare se aplică oricând și pentru oricine. Faptul că, la Trump, Soarele se află aproape de MC este doar un fapt convenabil pentru exemplul dat de mine. Chiar dacă – așa cum e cazul dvs – Soarele nu poate ajunge la conjuncția cu Mijlocul Cerului, el va ajunge la trigonul sau/și la cuadratura cu Mijlocul Cerului (adică la conjuncția cu aspectul de trigon sau pătrat cu Mijlocului Cerului)…important este ca el poate ajunge ÎNTR-O RELAȚIE SEMNIFICATIVĂ cu MC sau cu ceilalți indicatori importanți din horoscop.
   Diferența dintre gradul măsurat pe ecliptică (longitudinea zodiacală) și gradul măsurat pe Ecuatorul Celest (în ascensia dreaptă) va fi explicată pe larg in lecțiile următoare. Am dat doar un exemplu pentru a arăta felul în care anticii au gândit acest sistem.
   Trebuie să avem în vedere că aceasta este cea mai importantă metodă de direcționare. Nici o analiză astrologică previzională nu trebuie începută fără analiza direcțiilor primare (acesta este un alt motiv pentru care ele se numesc PRIMARE…). Dacă un lucru nu este indicat de direcții, el nu se va produce, indiferent cât de bine se vede el în revoluția solară și în tranzite… Nici un alt sistem – ca de exemplu sistemul direcțiilor în arc solar sau cel al progresiilor secundare – nu are puterea previzională a metodei direcțiilor primare. Dar, în același timp, este și cel mai sofisticat și mai dificil de înțeles, deci este nevoie de mult timp pentru a-l înțelege, integra și aplica corespunzător.