Al zecelea, al unsprezecelea și al doisprezecelea sector în astrologia orară (lista provizorie)

Nu poți accesa această lecție pentru că nu ești încă autentificat(ă).

2 COMENTARII

  1. Buna ziua
    cu voia dumneavoastra, va supun atentiei unele nelamuriri legate de acest capitol:
    -neintelegerile, dezacordurile si disputele sunt legate de sectorul al saselea? Puteti exemplifica putin?
    -Datoriile: Casa 6 cu a opta? De ce nu doar a opta?
    -faptele reprobabile tin de sectorul 6? De exemplu : „hotul care a spart casa parintilor mei este X?” tine de sectorul 6?
    -„drumul ales, calea si cursul unei actiuni pe care am initiat-o” – puteti exemplifica putin?
    -schimbarea de profesie – in sectorul 7 ?
    – litigiile, va referiti la cele declansate in justitie, sau la orice fel de neintelegeri si dezacorduri?
    -„va trebui sa plec in calatorie pt a solutiona aceasta situatie?” in ce fel o oglindeste Casa a saptea?
    -„care dintre cei doi soti va muri primul? „?
    -Calatoriile la mare departare, in ce fel se oglindesc in Casa a opta?
    -Afluenta, norocul, fericirea – in Casa a noua, cum? derivata de la Casa a cincea?
    -Clientela, in sectorul al unsprezecea impreuna cu al saptelea?
    In ceea ce priveste sfatul, consilierea: ” Pot sa-i spun verisoarei mele ca am aflat informatii alarmante despre logodnicul ei” – tine de sectorul al unsprezecelea? Iar reciproca: „pot sa cred informatiile aduse de acest necunoscut” – tine de al noualea?
    In general, „Pot sa cred zvonurile acestea?”- tine de al treilea sector?
    multumesc frumos

    • Neînțelegerile, dezacordurile și disputele, precum și persoanele cu care avem dispute sunt plasate în astrologia indiană în al 6-lea sector. Ideea acolo este că lucrurile și persoanele ce generează cu adevărat probleme și dificultăți în viață țin de sectoare aflate în inconjuncție cu Ascendentul ( în special al 6-lea, al 8-lea și al 12-lea sector). Așa cum ați putut vedea, această atribuire nu este însă exclusivă pentru al 6-lea sector, și alte sectoare pot fi implicate. Al 7-lea indică un conflict deschis, al 8-lea un zbucium sau o luptă pentru putere în relația cu altcineva, dar al 6-lea poate indică un fel de ‘ciorovăială’ pe teme mai puțin importante cu diverse persoane importante din viața noastră (sau una pe teme importante, dar cu persoane care nu sunt cu adevărat importante pentru noi, deci cu care nu suntem ‘conectați’ cu adevărat).

      La fel, al 8-lea sector este sectorul datoriilor (așa cum am specificat foarte clar în lecțiile despre acel sector), dar al 6-lea poate indica și el, într-o manieră mai generală, datorii de tot felul.

      Ca urmare, întrebările cu caracter mai general legate de neînțelegeri, dispute sau datorii pot fi indicate de al 6-lea sector. De exemplu, ai o dispoziție proastă și te duci la birou și te cerți cu unii colegi, vii acasă și-ți reverși of-ul pe nevastă și copii, apoi te cerți toată seara la telefon cu părinții sau cu vecinii. Astfel de situații cu caracter generic pot fi indicate de al 6-lea sector, pentru că reprezintă probleme cotidiene. Pe de altă parte, un conflict specific si de lungă durată cu una dintre aceste categorii de persoane va fi indicat de sectorul care corespunde acelei relații.

      Vă puteți gândi și că al 12-lea sector este cel al ‘inamicilor ascunși’. Din păcate mulți astrologi nu știu că la origine, al 6-lea sector era cel al ‘inamicilor pe față’ (și nu al 7-lea). Inamicii era plasați – în astrologia antică – pe sectoarele 6-12, pentru că ei generează probleme și pierderi.

      La fel ca mai sus, faptele cu caracter reprobabil sunt indicate de sectoarele 6, 8 și 12. În funcție de natura faptei, se alege sectorul corespunzător.

      Schimbările majore de profesie (inclusiv promovările) pot fi văzute adesea în al 7-lea sector, din cauză că acesta este al 10-lea de la al 10-lea, deci reflectă sectorul profesional.

      Despre legătura dintre sectorul al 7-lea și calea acțiunii inițiate voi vorbi pe larg mai încolo.

      Litigiile de orice natură pot fi indicate de al 7-lea (dar și de al 6-lea și al 8-lea) în maniera indicată mai sus.

      Da, clientela este indicată fie de al 7-lea , fie de al 11-lea sector, în funcție de natura întrebării. În al 7-lea, clientul este înțeles ca un partener unilateral de tranzacție. În al 11-lea, clienții sunt un fel de ‘prieteni’ sau ‘susținători’ ai afacerii noastre – ei asigură suportul acesteia și ne aduc venit prin faptul că vin și cumpără produsele sau serviciile noastre… Noi beneficiem de pe urma lor – vorbim aici in special de clientela fidelă!

      Vom lua fiecare sector în parte și vom analiza majoritatea categoriilor de întrebări posibile, așa că toate lucrurile acestea vor fi explicate. Trebuie să țineți seama și de faptul că semnificațiile derivate nu sunt la fel de reprezentative ca cele directe.

      Călătoriile la mare depărtare se oglindesc în al 8-lea sector doar prin derivare, într-un caz cu totul special, al 8-lea fiind al 9-lea (călătoria/depărtarea) de la al 12-lea (exilul), indicând deci o situație instabilă care are loc la depărtare de ceva care este deja îndepărtat sau deconectat de rădăcinile noastre. Al 7-lea sector este legat de călătoriile la depărtare (fiind în opoziție cu primul care reprezintă circumstanțele mediului familiar), al 9-lea este și el un sector al călătoriilor. Al 3-lea, al 6-lea și al 12-lea devin si ele sectoare ale călătoriilor (mai lungi sau mai scurte) prin faptul că sunt cadente de la unghiuri.

      Întrebările de genul ‘va trebui sa plec in călătorie pentru a soluționa aceasta situație?” sau „care dintre noi, soții, va muri primul?’ etc. vor fi exemplificate mai târziu.

      Afluența și norocul sunt indicate și de al 9-lea sector, prin faptul că este Locul Zeului (casa corespunzătoare fiind în trigon cu casa Ascendentului). Alte sectoare cu efecte similare sunt al 5-lea și al 11-lea.

      Consilierea primită ține de al 9-lea sector (al 8-lea poate fi considerat și el unul al consilierii, aceasta fiind aici considerată o resursă pe care altul o pune la dispoziție). În al 11-lea consilierea este recepționată ca un act favorabil din partea cuiva care ne susține. Un prieten ne poate ajuta cu bani, cu o intervenție undeva, dar și cu un sfat (‘consiliu’). Zvonurile și valabilitatea lor sunt interpretate în general în legătură cu al 3-lea sector. O previziune pe care o primim poate fi validată în relație cu al 9-lea sector (dar dacă nu vine ca o previziune de la un consilier specializat pe divinație, poate fi validată de la al 3-lea).

      Întrebarea dvs: ‘Pot să-i spun verișoarei mele ca am aflat informații alarmante despre logodnicul ei?’ trebuie dezbătută puțin. Dacă dilema dvs ține de validitatea acestor informații, atunci ea este legată direct de al 3-lea sector și e mai bine să vă întrebați: ‘Este această informație validă?’. Dacă însă vă preocupă efectul pe care informația îl va avea asupra verișoarei dvs atunci analizați sectorul care o reprezintă pe verișoară și semnificatorul acesteia.

      Listele prezentate sunt încă provizorii din punctul de vedere al formulării, asa că dacă mai aveti întrebări sau nelămuriri nu ezitați să le adresați.