Al 3-lea loc al horoscopului orar

Nu poți accesa această lecție pentru că nu ești încă autentificat(ă).

2 COMENTARII

 1. Buna ziua! as avea niste neclaritati, daca vreti sa ma ajutati:
  – de ce exilul apartine de al treilea sector (eu credeam ca este reflectat de al 12-lea); sigur, e vorba de Case derivate, dar imi scapa…
  – ceva destul de des intalnit: „este acesta prietenul meu?” Aici cred ca trebuie vazut sensul notiunii de „prieten”. „Pot sa ma bazez pe aceasta persoana ca sa faca ceea ce astept eu de la ea?”- are sensul de „este secundul/asistentul meu”, „face ceea ce-i spun eu sa faca”, inteleg… De pilda, in sensul ca daca il propun ca martor intr-un proces/ un litigiu, va fi un martor care sa ma sprijine, sa fie clar in favoarea mea, sa ma ajute?
  Prieten -corespunzator sensului sectorului 3 din harta, ar fi mai mult un amic cu care beau o bere/ o cafea, deci nu neaparat un prieten cu care sa rezolv o chestiune foarte importanta pentru mine. Nu ar fi acesta corespunzator Casei a unsprezecea?
  Adica notiunea de „prieten/prietenie” trebuie inteleasa clar functie de contextul intrebarii, de asteptarile pe care le avem de la acela: un amic de conversatie, de a avea un partener de joc de table, sau o persoana la care poti sa apelezi sa te descurce dintr-o situatie grea? Ca nu este acelasi lucru, mai ales pentru o intrebare de Astro Orara. Am rugamintea de a clarifica putin diferenta dintre „prietenul meu”- reflectat de sectoare diferite, sectorul 3, sectorul 11, eventual sectorul 7 (ca prieten – cu care sa pornesti o actiune, eventual o afacere), chiar sectorul 9 (omul acela care-mi sfaturi bune, sau dimpotriva, care m-a implicat intr-o secta, sa zicem, care mi-a facut ulterior rau, zicand ca mi-e prieten) Mi se pare important si foarte putin clarificat in manualele de astrologie
  Multumesc mult

  • Buna ziua. Exilul aparține, într-adevăr de al 12-lea sector, dar este reflectat și de al 3-lea (care este al 12-lea (exilul) de la al 4-lea (reședința)). Exilul care corespunde celui de-al 3-lea sector este unul mai degrabă voluntar, decât unul impus din afară.
   Am discutat conceptul de ‘prieten’ și asocierea sa astrologică și cu alte ocazii. Din pacate această idee este complicata – si nu suficient de bine înțeleasa – in astrologie. Da, noțiunea de prieten trebuie înțeleasă in funcție de context. Prietenul asociat cu al 3-lea sector este asemenea unui frate sau unui vecin foarte apropiat, care te cunoaște bine si pe care-l cunoști bine, cu care interacționezi foarte des. Este genul de relație in care persoanele implicate se pot apela între ele la orice oră pentru ajutor fără a se simți jenate, își pot lăsa cheile de la casă pe mâna celeilalte; acelui prieten îi spunem problemele noastre, faptul ca nevasta sau soțul ne înșală, faptul ca nu ne simțim prea bine, faptul ca avem dificultăți financiare, faptul ca avem probleme la locul de muncă etc. Este, așa cum ați spus, si persoana cu care jucam table sau ieșim la bere sau împreună cu care ne uitam la meciul de fotbal… Este o relație informală, bazată pe familiaritate și apropiere, pe împărtășire și comunicare constantă. Este ca si cand am interacționa cu un frate – de fapt acesta este sectorul ‘fraților de cruce’ – aici e vorba de acele persoane pe care putem ajunge să le simțim mai apropiate decât proprii noștri frați.
   Prietenul aferent casei a 11-a poate fi, într-adevăr, cel cu care rezolvi o chestiune importanta, dar asta nu înseamnă ca relația este cu adevărat apropiata. Prietenul din al 11-lea sector poate fi o persoana pe care o cunoști ca urmare a vieții socio-profesionale, prin intermediul altor cunoștințe; el se poate încadra mai degrabă în categoria ‘pile, cunoștințe și relații’ sau binefăcători, oameni din cercul social cu care ieși la petreceri, in cluburi etc. Relația cu un astfel de prieten poate fi mai profitabila pentru nativ (și poate să-i aducă beneficii mai mari), dar nu înseamnă neapărat ca te poti baza oricând pe acești prieteni sau că-ți sunt foarte apropiați. Relația aici este mai formală. Aici s-ar încadra, de exemplu, persoanele la care apelezi pentru a-ti angaja fiul într-un post, sau pentru a obține o aprobare de la primarie, sau pentru a intra la o petrecere la care ții cu tot dinadinsul sa ajungi. Aici intra persoanele cu care suntem implicati in activități si proiecte sociale, persoanele din diverse grupuri la care participam. Pot fi persoane înstărite la care apelam pentru o sponsorizare sau pentru a obține un sprijin financiar pentru o intervenție chirurgicală sau pentru un alt fel de favor – putem să-i numim prieteni, pentru că ei fac ceea ce prietenii adevărați fac, dar nu înseamnă ca fac parte din anturajul nostru obișnuit. Un astfel de prieten (ca cel din al 11-lea sector) poate să se intersecteze cu noi chiar și numai o singură dată in viața noastră (dar întotdeauna ne vom gândi la el ca la un ‘prieten’, pentru ca ne-a ajutat atunci când am avut nevoie).
   O întrebare de genul: ‘Este bunul meu prieten George – pe care-l cunosc din liceu, cu care sunt foarte apropiat si cu care am trecut prin bune și prin rele în ultimii 20 de ani – in pericol de moarte?’ se referă întotdeauna la al 3-lea sector și nu la al 11-lea (din pacate, astrologii care nu înțeleg și nu aprofundează astrologia pe care o practică ar asocia automat o astfel de întrebare cu al 11-lea sector…).
   O întrebare de genul: ‘Mă va ajuta ‘prietenul’ meu – care este prieten cu primarul și cu care joc din cand in când golf sau tenis la clubul sportiv la care merg de două ori pe lună – îmi va pune o vorbă bună la primar pentru a obține aprobarea de care am nevoie?’ este de natura celui de-al 11-lea sector.
   În al 7-lea sector avem mai degrabă un partener sau un asociat, pentru că, spre deosebire de al 3-lea și al 11-lea sector – care sunt în sextil cu Ascendentul, el se opune acestuia (sau am putea spune că se completează cu acesta).
   Uneori însă, partenerul se poate transforma în ‘prieten’ formal sau informal. Al 9-lea sector nu este unul al prietenilor, pentru că persoana care se manifestă la nivelul acestei sector ne este superioară pe nivelul pe care interacționează cu noi; totuși, fiind al 11-lea sector de la al 11-lea reflectă și el ideea de prietenie, în special în sens spiritual.
   La nivelul celui de-al doilea sector avem asistenții sau susținătorii – aici nu prietenia este elementul cheie, deși unele dintre aceste persoane pot să ne fie, desigur, prieteni. Aliații pot fi înțeleși și la nivelul celui de-al 11-lea sector.
   Este important, așadar, să înțelegem despre ce fel de ‘prieten’ este vorba atunci când căutăm să găsim agenții/semnificatorii pentru interpretarea hărții orare.