Fazele sau modalitățile de vibrație ale energiilor zodiacale

Nu poți accesa această lecție pentru că nu ești încă autentificat(ă).

3 COMENTARII

 1. Bună seara
  va rog frumos să insistați puțin asupra sensului intrebării nr. 5!
  Din hărțile natale, Balanțele nu mi se pare că ar fi neaparat niste modele de rapiditate si desfășurare rapidă a lucrurilor… desigur, poate fi altceva in hărțile orare! In Natală mi se pare mai degrabă greu de urnit, nehotarare, uneori mai ceva decat Racul
  mulțumesc!

  • Ca regulă generală, atunci când evaluăm calitățile asociate cu fazele zodiacale nu ne raportăm la caracterele nativilor care au Soarele în zodiile asociate cu ele. Dar dacă totuși am face-o, ar trebui să ținem seama de elementul asociat cu faza la care facem referire. Balanța poate să nu ne apară drept un model de iuțeală dacă ne gândim la proverbiala nehotărâre care este experimentată în această etapă, dar ea este extrem de rapidă când este vorba de a iniția RELAȚII (fie ele la nivel mintal sau interpersonal), adică în a mobiliza elementul AER! Racul s-ar putea să nu ne apară un model de rapiditate în chestiunile pragmatice, dar este cu siguranță etapa zodiacală care mobilizează cu cea mai mare iuțeală TRĂIRI (adică elementul APĂ).

   În practica orară ne gândim la o zodie cardinală ca la o etapă de IZBUCNIRE a unui anumit tip de energie care până atunci nu a fost încă manifestată (Berbecul – energie vitală, Racul – energie emoțională, Balanța – energie mintală, Capricornul – energie materială). Iar izbucnirea presupune iuțeală și intensitate manifestate pe termen scurt. Dacă semnificanții primari se află în semne cardinale, înseamnă că situația la care ei se referă are acest caracter de IUȚEALĂ manifestată pe fondul unei SCHIMBĂRI DE DIRECȚIE.

   Iar în unele privințe această atribuire este adevărată chiar și în ceea ce privește calitățile personale. De exemplu, dacă citiți articolul meu despre cei mai rapizi piloți de Formula 1
   (https://www.astroapex.ro/formula-1-si-astrologia-vitezei), veți descoperi că cei mai mulți și mai renumiți dintre aceștia au Soarele și Luna în zodii cardinale (inclusiv Balanța și Racul).