Zilele și orele planetare

Nu poți accesa această lecție pentru că nu ești încă autentificat(ă).

2 COMENTARII

  1. Buna seara
    in legatura cu introducerea la lectie, ne-ati putea da un exemplu, va rog frumos? Mai exact, in legatura cu faptul ca un anumit moment este guvernat de planeta care guverneaza Ascendentul acelui moment (pana aici e clar) , mai precis de planeta care are cea mai mare putere la gradul Ascendentului acelui moment. Adica, la ora aceasta (23 si 48 de minute), avem Asc la 25 de grade Scorpion, Marte este guvernator, nu va referiti la el? Va referiti la monomoiria gradului Ascendentului din aceasta clipa? dar , daca ar fi asa, nu ar fi foarte productiva analiza, caci gradul Ascendentului se modifica rapid…

    • Ba da, in exemplul indicat de dvs ma refer la Marte, ca guvernator al semnului zodiacal în care se află Ascendentul. Dar o altă planetă ar putea fi mai puternică in intervalul particular (decan, limita, noime etc) în care Ascendentul se află. In acest caz se pot lua amblele planete (sau chiar toate). Important este ca una dintre planetele care au putere la gradul respectiv să fie planeta care guvernează ora planetară. În practică însă ajută și dacă cele două planete fac parte din aceeași triplicitate.
      Monomoiria nu se folosește cu Ascendentul (tocmai din cauză că acesta se schimbă repede), ci doar cu Soarele (și mai rar cu Luna și restul planetelor).