Rotirea horoscopului și locurile derivate

Nu poți accesa această lecție pentru că nu ești încă autentificat(ă).

4 COMENTARII

 1. Buna seara
  m-ati pierdut, in lectia aceasta, la pasajul citat din Vettius Valens: de ce numeste al doilea locas „al fratilor”? Casa Daimonului Rau este a douasprezecea, iar Casa sclavilor era a sasea, daca nu gresesc… Chiar nu inteleg … ati putea schematiza putin ce vrea Valens sa spuna, numerotand Locurile/ Casele?
  multumesc frumos

  • Am gresit eu – am scris ‘al II-lea’ în loc de ‘al III-lea’ – am corectat acum. Dar lucrul ăsta rezulta oricum din context: dacă luăm al doilea locaș ca bază, atunci acesta este Daimon Rău pentru al III-lea loc (fiind al 12-lea sector de la acesta). AL 12-lea era inteles de Valens și ca un loc al sclavilor pentru că, uneori, aceștia erau asociati și cu al XII-lea sector, nu doar cu al VI-lea (pentru că sclavia presupunea automat un fel de prizonierat). Ceea ce Valens a vrut să spună nu este altceva decât principiul explicat în schema deja existentă (și mai jos, în pasajele care urmează) – îmi pare rău dacă nu a fost atât de clar. Daca va uitati in diagrama de deasupra pasajului din Valens referitor la al 3-lea sector, observati ca ea explica chiar aceasta corelatie (al 2-lea loc apare ca aal 12-lea de la al 3-lea)… In orice caz, vom avea multe lectii practice pe acest subiect si lucrurile vor deveni clare.

 2. In legatura cu diferentierea astrologica intre persoanele care fac parte din aceeasi categorie:
  Inteleg ca sectorul al 5-lea, al Copiilor, poate reprezenta primul copil; sectorul al 7-lea ar reprezenta pe cel de-al doilea copil, care este fratele primului ( numaram a treia Casa de la a cincea, deci a saptea) . Dar cu a doua sotie, chiar nu inteleg cum sa o raportez la prima… Pur si simplu numaram din doua in doua Case? Deci in Casa a sasea ar fi unchiul/matusa cea mare (fratele mamei/tatalui, nu?) , iar in C8 ar fi unchiul/matusa mai mica, fiind frate/sora cu primul/prima. Toate ca toate, dar cu a doua nevasta nu inteleg logica… Ce-i poate fi cea de a doua – primeia (in afara de dusman, daca-mi permiteti o gluma)…

  • Logica aici este că al 3-lea sector este unul al multiplicării lucrurilor de același fel (ganditi-va la Gemeni, zodia asociata cu al 3-lea sector in zodiacul natural…Gemenii ‘dublează’, multiplică – sunt ca un xerox)… Evident, partenerii de mariaj ar putea fi foarte diferiti intre ei – și să se dușmănească între ei, așa cum ați precizat – dar vorbim de același ‘gen’ de relație (căsătorie). Mariajele fac parte – aici – dintr-o categorie unică, în pofida faptului că sunt diferite între ele. Plecând de la al 7-lea sector (inclusiv), al 9-lea este al 3-lea, adică ‘frate’ cu al 7-lea. Primul mariaj este ‘frate’ cu al doilea…ceva de genul ăsta.
   In practică vom analiza insa al 2-lea mariaj tot in legatură cu al 7-lea sector, dar al 9-lea aduce o informatie suplimentară. Reamintesc că abordarea aceasta este mai importanta in astrologia orara (de exemplu in situatia cand apare o intrebare legata de ambele mariaje sau de ambii soti/ambele sotii si trebuie facuta o diferentiere mai clara; deci este o abordare divinatorie si nu una atat de folosită în practica astrologie natale).