Sectoarele Trikoṇa, Upachāya Dusthāna și Māraka

Nu poți accesa această lecție pentru că nu ești încă autentificat(ă).

2 COMENTARII

 1. As avea o nelamurire: astrologii Jyotish nu au incadrat sectorul al patrulea in nici o clasificare?
  Vad ca sectorul al saselea este. concomitent: Upachaya si Dusthana, deci pare destul de nefericita influenta planetelor situate aici…
  Iar sectorul al noualea, din cate stiu, este un Loc al sansei, al unor situatii favorabile, inclusiv primirea de favoruri, gratuitati sau donatii; dar exista si alte argumente pentru care Jyotish il considera Trikona?
  Ce inseamna „agenti ai acestor sectoare” (vorbeati despre planetele aflate in sectoare Dusthana, pe la minutul 13 sau 14 al inregistrarii)
  multumesc

  • Sectorul al 4-lea este unghiular (kendra), deci este extrem de puternic în horoscop. Sectoarele unghiulare sunt foarte puternice dar sunt mai degrabă neutre ca și calitate a manifestării energiei asociată cu ele; așa cum vom vedea in curand, ele pot favoriza atât situațiile pozitive, cât și cele negative. Al 4-lea și al 7-lea pot fi totusi mai problematice decât celelalte două unghiuri pentru că se opun punctelor de culminație și răsărit…
   Upachaya nu înseamnă neapărat ceva rău; un sector Upachaya se îmbunătățește în timp – spun astrologii indieni – deci faptul că al 6-lea este Upachaya nu spune ceva rău despre el.
   Trikona înseamnă triunghiular, adică vorbim de aspectul pe care casa îl face cu ascendentul; fiind în trigon cu Ascendentul a 9-a casă astrologică (la fel ca a 5-a) susține viața și conferă șanse favorabile. Orice planetă în această casă va intra în trigon cu casa Ascendentului, deci va aduce șanse sau va îndepărta neșansa.
   Despre agenți voi discuta în lecția următoare.
   Multumesc și eu pentru aceste întrebări.