(ESENȚIAL) Ce putem și ce nu putem face cu ajutorul astrologiei?

Nu poți accesa această lecție pentru că nu ești încă autentificat(ă).

2 COMENTARII

 1. Bună ziua
  am audiat cursul și consider că se clarifică multe aspecte (poate chiar toate) referitor la statutul Astrologiei. Este unic, într-adevăr, în condițiile în care imensa majoritate a astrologilor marșează doar pe latura cu „avantajele astrologiei”. Eu, având atât de mult Pământ în harta, nu pot decât să mă simt satisfăcută de partea cu „limitările”… întotdeauna mi s-a părut foarte OK Saturn, absolut necesar pentru o orientare corectă în lume și în viață.
  Ce rugăminte am la dumneavoastră: aș putea primi o schemă a acestei lecții? Chiar și o pagină, pentru că mi-am pregătit un caiet în care să scriu esențialul/ părțile care mi se par relevante din fiecare curs; accesez mai ușor caietul decât să caut minutul din cursul audio.
  Și o observație valabilă doar pentru mine, cred: de mult timp mă întrebam (și am întrebat și câțiva medici, fără succes, însă) de ce corespondentul Crucii Roșii, ca instituție, este Semiluna Roșie. Din cursul și articolele dvs. am înțeles: Luna este un arhetip/simbol al populațiilor semite, deci Semiluna Roșie corespunde acestui gen de instituție pentru popoarele de sorginte semită.
  Mulțumesc
  Valeria

  • Buna seara.
   Voi întocmi o scurtă sinteză și o sa v-o trimit (și o voi plasa și aici, pe această pagină). Din păcate nu voi putea face asta la toate cursurile în format video sau audio, dar mă voi strădui să ofer un sumar la cele mai importante.

   Întradevăr, echivalentul Crucii Roșii la popoarele musulmane este Semiluna Roșie, și aceasta inclusiv din cauza menționată în curs. La musulmani Luna este însă extrem de importantă și prin faptul că ei se orientează (atât civil, cât și religios) după un calendar lunar și nu după unul solar. De fapt, religia are multe de spus aici: crucea roșie este un simbol creștin, semiluna roșie – un simbol islamic etc.

   Totuși chestiunea asta cu crespondența astrologică în raport cu populațiile este mult mai complicată și mai nuanțată… O vom aborda mai tarziu în detaliu.