18.5 C
Londra
sâmbătă, 25 mai, 2024

Nu mai trăi la întâmplare!

Dacă timpurile te-au luat prin surprindere, e timpul să le înțelegi semnificația. Și poți face asta cel mai bine studiind chiar disciplina care descifrează legătura ta cu timpul (și felul în care timpul desfășoară karma în viața ta): astrologia.

Cursurile Astroapex integrează cele mai importante principii, metode și tehnici de astrologie horoscopică. Împreună ele constituie – consider eu – una dintre cele mai complete programe de studii astrologice care există pentru că sistematizează toate cele 4 mari ramuri ale astrologiei – natală, orară, electivă și mondială – din perspectiva mai multor curente, stiluri și epoci (îmbinând coerent astrologia vestică și astrologia indiană/vedică). Aceste cursuri reprezintă rodul multor ani de practică astrologică și de studii aprofundate (unele dintre ele cu câțiva dintre cei mai importanți astrologi ai lumii). Chiar dacă ai mai studiat astrologia în altă parte, cursurile Astroapex vor duce înțelegerea și abilitățile tale la un nivel net superior!

Programa cuprinde 12 cursuri de sine stătătoare, care sunt predate în paralel, într-o manieră integrativă, pentru că le consider intercorelate și ele presupun o mulțime de noțiuni comune.

1. Astro-psihologie. Modulul de psihologie astrologică este foarte vast: aici abordez teoria astrologică dintr-o perspectivă umanistă și evolutivă, punând-o în relație cu teoria jungiană a arhetipurilor, cu teoria psiho-dinamică și cu psihologia stadiilor de dezvoltare. Accentul este pus aici în principal pe descifrarea temperamentului, a caracterului și personalității din studiul hărții natale. Vei învăța felul în care potențialul nativului în diferitele sectoare ale vieții poate fi scos în evidență într-un mod profund și subtil.

Tot aici intră și un modul special axat pe astrologia dinamicii relaționale și familiale. Prima parte a acestui modul abordează astrologia bărbatului, astrologia femeii, astrologia copilului și astrologia identității de gen – acestea sunt baza pe care se clădește înțelegerea dinamicii familiale și relaționale și se integrează tehnicile sinastrice care presupun evaluarea compatibilității relaționale și a efectelor relației dintre părinți asupra copilului. Acest modul vine într-o completare firească a celui de Psihologie Astrologică.

Intră aici pentru a afla detaliile despre cursul de psihologie astrologică.

2. Astrologie natală elenistică și medievală. Cursul prezintă teoria și practica astrologiei elenistice și include și dezvoltările ulterioare – din perioada medievală – ale acesteia (în principal cea persană și arabă). Principiile și metodele descrise de cei mai importanți autori (ca Dorotheus, Ptolemeu, Valens, Maternus, Paul din Alexandria, Hefaistos din Teba, Porfirius sau Retorius) sunt analizate comparativ și critic, într-o manieră foarte practică. Prezint aici atât clasicul ‘sistem al lui Hermes’, cât și dezvoltările astrologilor medievali arabi și persani pentru că acestea au avut la bază tot astrologia elenistică. Intră aici pentru detalii.

3. Astrologie indiană (‘vedică’) Jyotișa. Cursul abordează tradiția Jyotisha în stilurile majore: Parashari, Jaimini, Tajika și Nadi și cele 4 mari ramuri: Jataka, Muhurta, Prashna și Samhita. Sutra-ele relevante din cele mai importante tratate astrologice sunt analizate și comentate. Paralele – ce sunt absolut necesare, consider eu – cu astrologia elenistică sunt realizate, accentuând modul în care ele pot fi sintetizate. Intră aici pentru detalii.

Cursul include și modulul de astrologia karmei și a menirii personale. Abordează modulele anterioare din perspectiva karmică a cauzelor profunde ale încarnării actuale și a scopurilor fundamentale ale acesteia (menirea socială și spirituală și vocația). Tot aici sunt incluse și lecții corelate cu horoscopul concepției și cu astrologia corpului energetic.

Notă: În practica astrologiei vedice recomand folosirea Zodiacului (solar și lunar) Tropical care este singurul susținut de scrierile astronomice, astrologice și religioase ale Indiei!

4. Ciclul Anului, Direcții, Progresii, Tranzituri și Perioade Planetare. Acesta este cel mai important modul de astrologie previzională. Accentul este pus pe lucrul cu direcțiile primare și cu metoda ciclului anului (care este ‘regina’ practicii astrologice previzionale; nici o altă metodă previzională nu are precizia, acuratețea și complexitatea acestui sistem). Aici prezint și ‘teoria determinărilor’ – o metodă superbă de analiză previzională. Acest curs este inclus în cursurile de astrologie natală prezentate mai sus, dar va fi predat și separat pentru cei care au doresc să studieze doar metodele dinamice ale astrologiei.

5. Astrologie orară și consultativă. Acest modul se axează pe modul de analiză al horoscopului aferent momentului unei întrebări sau al unui eveniment semnificativ, în scopul de a determina răspunsul la respectiva întrebare, respectiv deznodământul evenimentului în cauză. Cursul combină metodele astrologilor medievali și renascentiști (în special Sahl Ibn Bashr, Māshā’allāh, Bonatti, Gadbury, Lilly etc.) cu practica astrologiei orare indiene Prashna (praśna) într-o abordare unică. Intră aici pentru mai multe detalii.

6. Astrologie electivă și ambientală Permite o mai bună integrare a propriei ființe în acord cu ritmurile temporale și cu energiile spațiului / mediului înconjurător. Include și astrologia electivă indiană (Muhurta), precum și sistemul de astrologie Vaastu Jyotisha.

7. Astrologie medicală clasică. Dacă vrei să înțelegi latura medicală tradițională a astrologiei dincolo de banala corelație dintre zodii/case și părțile corpului, acesta este modulul potrivit pentru tine. Aici intră și metodele astrologie orare și elective în relație cu horoscopul bolii și cu metodele de tratament adoptate. Include și un modul de farmacologie astrologică și unul de astrologie aplicată în homeopatie și este suplimentat cu un modul de astro-fizionomie. Intră aici pentru detalii.

8. Astrologie medicală ayurvedică. Prezintă tradiția astrologică ‘vedică’ în conjuncție cu tradiția medicală ayurvedică. Intră aici pentru detalii.

9. Cosmobiologie. Modulul de Cosmobiologie se axează în principal pe metoda punctelor mediane dezvoltată de Reinhold Ebertin și de predecesorul său Alfred Witte. Este o tehnică elegantă și precisă care merită înțeleasă de orice astrolog practicant (și foarte utilă și în astrologia medicală).

10. Astrologie mondială. Aici sunt abordate metodele astrologice menite să identifice evenimente și trenduri în plan economico-financiar, social și geo-politic. Este utilă atât în practica astrologie natale (în scopul identificării factorilor care generează atmosfera generală în care viața nativului se manifestă), cât și în astro-trading și în evaluarea unor evenimente și situații socio-economice și politice generale dintr-o anumită regiune.

11. Astrologie antică babiloniană și egipteană. Acest curs atinge cele mai vechi și mai profunde rădăcini ale astrologiei. Este – în viziunea mea – un curs unic pentru că această arie a astrologiei a fost și este prea puțin investigată de practicanții astrologiei moderne și explorarea sa poate aduce o înțelegere net superioară asupra originii și dezvoltării conceptelor astrologice. Este în special util celor care studiază astrologia elenistică. Intră aici pentru programa acestui curs.

12. Alchimie astrologică și astrologie tantrică. Acesta este un curs cu totul special, care prezintă un sistem complet de folosire a astrologiei ca practică spirituală completă și metode ezoterice mai puțin cunoscute (sau chiar secrete) de practică a astrologiei în tradiția tantrică.

Notă: Cele 3 cursuri de astrologie natală vor include și accesul la modulul suplimentar de astronomie aplicată în astrologie și matematica astrologiei. Cursul prezintă bazele astronomice ale astrologiei și metodele de calcul manual a tuturor hărților astrologice și de aplicare a tuturor tehnicilor și metodelor importante. Include și metodele de rectificare a orei de naștere și recomandări, demonstrații și comparații între cele mai bune programe de astrologie pentru practica astrologică. Acest modul suplimentează cursurile de astrologie natală.

Toate cursurile sintetizează cele mai bune principii și sugestii de practică astrologică, plecând de la principiile etice implicate aici, continuând cu modul de a aborda sistematic interpretarea unui horoscop și ajungând la diferitele variante de desfășurare a unei consultații astrologică. Se discută diferența dintre abordarea logică și cea divinatorie și modul în care ele pot fi sintetizate. Pe măsură ce vei avansa cu aceste cursuri, legătura dintre toate aceste ramuri și stiluri de astrologie ți se va dezvălui gradat, până ce, vei ajunge să dobândești o imagine (o înțelegere) cât mai completă asupra întregii discipline astrologice.

–––––––

Înscrierea la cursurile de astrologie online

Pentru a afla mai multe detalii despre oricare dintre aceste cursuri, intră pe paginile destinate lor. Dacă dorești detalii suplimenatare sau vrei să te înscrii, trimite-mi un mesaj pe adresa contact[at]astroapex[punct]ro menționând numele și prenumele, adresa, datele de naștere (ziua, luna, anul, ora – inclusiv marja de incertitudine pentru ora nașterii și localitatea), emailul și numărul de telefon la care poți fi contactat(ă).

Datele solicitate vor rămâne strict confidențiale. Ele vor fi folosite doar pentru facturare și pentru a te contacta. Datele de naștere vor fi folosite pentru întocmirea astrogramelor tale care îți vor fi trimise în timpul cursului.

Mod de desfășurare: Cursurile se desfășoară atât prin prezentări și demonstrații LIVE desfășurate prin platforma Microsoft Teams, cât și online prin platforma acestui website care conține o mulțime de materiale video, la care se adaugă mai multe materiale audio precum și lecții scrise împreună cu toate hărțile, diagramele, tabelele, testele de verificare a cunoștințelor și materialele demonstrative necesare studiului.

Cui se adresează: Datorită modului special de predare, cursurile pot fi abordate și începătorii în astrologie; totuși, aceste cursuri sunt destinate în primul rând celor care vor să studieze astrologia temeinic și în profunzime.

Durata cursurilor: variază de la un curs la altul, dar accesul la cursuri este permanent și le poți urma în propriul tău ritm.

Asistență: De-a lungul cursului vei avea alocat din partea mea un timp pentru asistență de grup și individuală (unu-la-unu). Răspund la orice întrebare sau nelămurire ai avea în legătură cu tematica prezentată.

Abordare: Abordarea mea este ‘no-bullshit’ – adică nu apreciez mult-răspândita abordare de tip ‘mambo-jumbo’ în care spui de toate, dar nu ai spus nimic prin astrologie, și nici nu-mi place să folosesc jargonul pseudo-spiritual aferent pe care mulți astrologi îl adoptă. Nici nu am o atitudine ‘devoțională’ față de metodele și tehnicile astrologice clasice – din contră, nu ezit să critic abordările care nu funcționează! Apropierea mea implică o perspectivă echilibrată, integratoare, holistică, simultan logică și intuitivă în raport cu noțiunile și metodele prezentate.

Detalii suplimentare Pentru alte detalii despre acest curs mă poți contacta pe adresa: contact[at]astroapex[punct]ro.

Începe să înveți astrologie și fă ca timpul să conteze cu adevărat!