Există două modalități prin care putem învăța astrologie. Prima modalitate este de a studia mai întâi simbolistica astrologică și a extrage din pozițiile planetare și zodiacale înțelesuri aplicabile la diferitele situații de viață. Aici ne întrebăm ‘care este semnificația unei anumite poziții sau combinații planetare pentru un anumit moment sau o anumită situație de viață?‘. 

A doua modalitate este de a recunoaște ‘semnătura’ sau ‘amprenta’ astrologică planetară și/sau zodiacală în diferitele situații concrete de viață și în viețile diferiților oameni. Absolut tot ce facem, trăim sau gândim în viață este impregnat cu aceleași energii ale vieții pe care planetele și luminariile le manifestă / simbolizează. Întrebarea aici este ‘ce fel de energie (planetară sau zodiacală) se manifestă în situația X sau în persoana Y?‘. Evident, pentru a răspunde la această întrebare, avem nevoie să studiem mai întâi – măcar la un nivel de bază – simbolistica astrologică. 

Filmele pot constitui instrumente excelente pentru a învăța cum să recunoaștem semnătura astrologică. În plus, ele au un element magic, pentru că ne ajută să ne identificăm cu situații inedite de viață, să înțelegem perspective care nu ne sunt familiare. Ele trezesc emoții pe care, de obicei, nu le trăim, sau ne ajută să le înțelegem mai bine în cazul în care ne sunt familiare. Ne ajută să ne obiectivăm dilemele, conflictele interioare, aspirațiile și punctele forte. 

Așadar filmele (la fel ca poveștile, biografiile, piesele de teatru, fotografiile sau sporturile) sunt instrumente neprețuite de a învăța și aprofunda astrologia. ‘Viața este o scenă, iar noi suntem actorii’. Horoscopul este foarte asemănător cu drama unui film, simbolurile astrologice sunt personajele dramei personale. Vizionând filmele nu doar pentru plăcerea estetică pe care ni le oferă, ci și din perspectivă astrologică, vei putea spune: ‘Uite, regăsesc o parte din mine aici, în această situație, în acest personaj!’ sau ‘Recunosc energia aceasta!’. 

Deși calitatea artistică a filmelor pe care le văd este importantă pentru mine, această rubrică nu vizează în primul rând acest aspect (comentez filmele care m-au marcat profund în altă parte, pe un alt website). Aici abordez filme care surprind teme și personaje cu o clară corespondență astrologică, modele cinematografice pentru înțelegerea arhetipurilor planetare și zodiacale

Nu în ultimul rând, regizorii și scenariștii (și chiar și actorii, în rolurile bine jucate) au, ei înșiși, cel mai adesea, o legătură fundamentală cu personajele și temele abordate în filmele lor, în sensul că poartă aceeași ‘semnătură astrologică’. Tot ceea ce creăm este o prelungire a naturii noastre interioare și deci poartă amprenta astrologică a unei combinații din horoscopul nostru și/sau din momentul sau perioada în care acea creație este materializată. Voi căuta să surprind și această legătură fundamentală în articolele pe această temă.